A közmédia szerint a Tisza Párt rohamosztaga baltával és csákánnyal támadná meg az MTVA székházát

2024. október 5. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter tüntetést szervezett szombat délutánra a közmédia székháza elé, előtte pedig nyílt levélben kérte a közmédia vezérigazgatóját, hogy számoljanak be a demonstrációról.

És ők be is számoltak.

A közmédia már szombat reggeltől azt elemezte a Mandinerrel közösen, hogy mi lehetett Magyar Péter célja a tüntetéssel. Arra jutottak, hogy „az Orbán-fóbia fokozása, a témakeresés és a figyelemelterelés”, mivel „nagyon sok kellemetlen ügy került nyilvánosságra” róla az a nyáron.

Forrás: hirado.hu
Forrás: hirado.hu

A híradások gyorsan átváltottak erőszakba. Az idén 126 milliárd adófizetői forintból fenntartott közmédia így készítette fel a nézőit a szombat délutáni tüntetésre:

  • „Baltákkal, csákánnyal támadnák meg az MTVA-székházát Magyar Péter szélsőségesei”;
  • Magyar Péter egy rohamosztag felépítésével bízott meg valakit.

Ehhez pedig ezt a nyitóképet választották:

Forrás: hirado.hu
Forrás: hirado.hu

Később már attól tartott a közmédia, hogy „a közmédia feletti politikai felügyeletet is visszaállítaná Magyar Péter 16 pontos követelésében”.

A közmédia sérelmezte, hogy bár Magyar „beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszüntetését”, a Tisza Párt elnöke egy szóval sem ír a német és angol nyelvű híradókról.

Magyar a tüntetés előtt egyébként többször megismételte, hogy békés demonstrációra készülnek, a résztvevők pártzászlókat ne vigyenek magukkal, csak nemzeti színű és lyukas lobogókat. A rendőrség közben a tüntetés előtt azt közölte, hogy elfogtak egy férfit, aki az elmúlt hetekben a közösségi médiában arra buzdította az embereket, hogy fejszét vagy más szerszámokat vigyenek egy gyülekezésre. A demonstrációt nem nevezték meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!