A MÁV szerint helyreállt a rend a Keletiben, csak pár perces késések lehetnek

2024. augusztus 27. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

Már nincs korlátozás a Keleti pályaudvaron, helyreállt a megszokott közlekedési rend a MÁV közlése szerint. Kedden 11 órára befejezték a helyreállítást a Keleti pályaudvarra bevezető vágányokon, így már Kőbánya felső és Ferencváros (Kelenföld) felé sincs korlátozás.

A vasárnap esti baleset után a járművek műszaki mentését éjszaka megkezdték, és az utolsó siklott kocsi beemelése is hétfőn kora délután megtörtént. A közlemény szerint a műszaki mentés során végül sikerült mind az öt járművet emelőberendezésekkel visszahelyezni a sínekre.

Vasárnap késő estétől közel száz munkatárs dolgozott a helyszínen. Kedden hajnaltól már a hatvani és az újszászi vonalról a vonatok nagyrésze a Keletibe érkezett, mert a Kőbánya felső felé vezető három vágányon feloldották a korlátozásokat, majd a délelőtti órákban fokozatosan állt vissza a rend a hegyeshalmi és a pécsi vonal vonatainál is, miután a két ferencvárosi vágányon is megindulhatott a forgalom. Déltől már az eredeti közlekedési rend érvényes, pár perces késések még előfordulnak a MÁV szerint.

Ez történt a Keletiben

A Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon vasárnap este siklott ki a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija. A balesetben nem sérült meg senki, a MÁV hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy egy váltóalkatrész tört el, a másik vonat vezetője időben vészfékezett, ezért nem lett nagyobb baj a Keletiben.

A pályaudvar leállásán kívül is nehezen indult a hétfő reggel a MÁV sok ezer utasának, a ceglédi vonalon eltört a sín, kétórás késések voltak a Nyugatiban és a Déliben is. Kedden hajnalban már fokozatosan, de újraindult a forgalom a Keleti pályaudvaron, egyes vonatok azonban továbbra is más budapesti állomásokra érkeznek és máshonnan indulnak, a részletekről itt írtunk.

Kollégánk beszámolója szerint a Keleti reggel 7-kor álmos, nyugodt pályaudvarnak tűnt, összesen két vonat állt bent. A hétkor induló vonatok több mint egyharmada külső állomásról futott ki.

Vitézy és Lázár ismét egymásnak üzenget

A Keletiben történt baleset újabb lendületet adott a Vitézy-Lázár csörtének. Lázár a baleset utáni első posztjában beleszállt a volt közlekedési államtitkárba, azt írta, hogy Vitézy Dávid csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen és elárulja volt kollégáit. A miniszter hozzátette, hogy az elmúlt 15 évben történt a legtöbb legtöbb fejlesztés a MÁV vonalain, ami szerinte „sok, de nem elég”. „Több kell, sokkal több. Ezért hirdettem meg az 5 pontos közlekedési akciótervet” – írta.

Egy órával azután, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter megszólalt a MÁV teljesítményéről, Vitézy Dávid hosszú posztban reagált a miniszter állításaira a Facebookon. Vitézy válaszában azt írta, szerinte a Keletiben történt baleset „csak a jéghegy csúcsa”, szerinte a helyzet nem csak rossz, hanem látványosan romlik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!