Vitézy Lázárnak: Nem velem van vitád, hanem minden dolgozóval és utassal, akik a rossz döntéseid következményeit szenvedik el

2024. augusztus 27. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy órával azután, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter megszólalt a MÁV teljesítményéről, és beleszállt Vitézy Dávidba, a volt közlekedési államtitkár hosszú posztban reagált a miniszter állításaira a Facebookon. Vitézy válaszában azt írta, szerinte a Keletiben történt baleset „csak a jéghegy csúcsa”, szerinte a helyzet nem csak rossz, hanem látványosan romlik.

Vitézy 7 pontban sorolta fel azokat az intézkedéseket, amiket Lázár János az elmúlt két évben hozott, és amik szerinte csak rontottak a vasút egyébként is rossz helyzetén.

Lázár János kedden először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy vasárnap egy kisiklott vonat miatt megbénult a fővárosi Keleti pályaudvar vasúti forgalma. A miniszter a Facebookon azt írta, hogy működik a Keleti pályaudvar és a keleti országrész felé helyreállt a vasúti közlekedés, de posztjában beleszállt Vitézy Dávidba is, akit „Magyarország legaktívabban facebookozó szakértőjének” nevezett.

A Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon vasárnap este siklott ki a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija. A balesetben nem sérült meg senki, a MÁV hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy egy váltóalkatrész tört el, a másik vonat vezetője időben vészfékezett, ezért nem lett nagyobb baj a Keletiben.

Kollégánk beszámolója szerint a Keleti kedden reggel 7-kor álmos, nyugodt pályaudvarnak tűnt, összesen két vonat állt bent. A hétkor induló vonatok több mint egyharmada külső állomásról futott ki. A MÁV kedden napközben azt közölte, hogy helyreállt a rend a Keletiben, csak pár perces késések lehetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!