Ügyek mentén és más stílusban irányítaná tovább a várost Pécs újrázó polgármestere

2024. június 10. – 01:15

Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Az újrázó pécsi ellenzéki polgármester, Péterffy Attila nem sokkal éjfél után tartott sajtótájékoztatón értékelte saját nagyarányú győzelmét és azt, hogy 17 egyéni választókerületből csak 5-ben tudtak nyerni. Az egyik közgyűlési hely sorsa kérdéses, ugyanis szavazategyenlőség miatt új voksolás lesz. Ezzel pedig még a kompenzációs listákról közgyűlésbe jutok névsora sem lehet végleges.

„Úgy gondolom, hogy a pécsiek értékelték azt a szakmai munkát, amit ebben a ciklusban végeztünk, ugyanakkor a kerületekben jobb eredményre számítottunk. Az egyes körzetekben induló 6-7 jelölt nagyon jelentős szavazatmennyiséget vitt el. Minden elinduló jelöltről, de a Kutyapártról is elmondható, ha nem indulnak el, akkor a szavazataink hozzánk jutnak” – mondta Péterffy Attila. A polgármester arra is kitért, hogy a fideszes háborús pszichózis ellen, amit az elmúlt két hétben szabadítottak a választókra, racionális eszközökkel nem tud védekezni egy higgadt városvezetés. A Telex kérdésére elmondta, hogy a város működőképessége szempontjából mindenképpen új helyzet áll elő, azonban meg kell várni, hogy a még függőben lévő választókerületben mi lesz az eredmény.

Fotó: Gűth Ervin / Telex
Fotó: Gűth Ervin / Telex

A Fidesz polgármesterjelöltje, Csizmadia Péter egyelőre nem reagált a korábbi megkeresésünkre, vasárnap délután óta nem is posztolt, és ellenfelének egyelőre nem gratulált nyilvános felületen. Nem sokkal urnazárás előtt azt nyilatkozta a Telexnek, hogy amennyiben veszít, akkor is tovább dolgozik a pécsiekért, azaz beül az ősszel felálló új közgyűlésbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!