„Pintér Bence neve sokáig nem szerepelt az esélyesek között” – élőben jelentkezett a Telex győri tudósítója

2024. június 10. – 01:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján Pintér Bence az LMP-Zöldek-Momentum-TSZV jelöltje 31, 15 százalékkal nyerte az önkormányzati választást Győrben. A szintén jelölt Dr. Dézsi Csaba András a Fidesz-KDNP indulója 30,40 százalékát gyűjtött össze.

Pintér Bence eredményváró eseményéről jelentkezett be a Telex élő eredményváró adásába a Telex győri tudósítója, Sudár Ágnes, aki szerint a nyertes Pintér kampánystábja nyugodt hangulatban várta az eredményeket. „Talán hitték is, meg nem is, hogy az eredmény megfordulhat”, annak ellenére, hogy Pintér és Dézsi között 100-150 szavazat volt a különbség végig – tette hozzá a győri riporter.

Dézsi és a szintén jelölt Borkai Zsolt mellett Pintér Bence nevét kevésbé emlegették az esélyesek között. Sudár Ágnes szerint az elmúlt hetekben jelent meg egy közvélemény-kutatáshoz hasonló felmérés, amiből az derült ki, hogy Dézsi támogatottsága 32-33 százalékon állt, és nem sokkal mögötte szerepelt Pintér is, aki mögött 28 százalékos támogatottság állt.

Sudár Ágnes szerint Pintér győzelméhez hozzájárulhatott az a változás, az az új erő, amit Magyar Péter képvisel a közéletben. Magyar Péter Győrben fejezte be az országos választási kampányát, és ugyan egy szóval sem említette Pintér Bencét a beszédében, de a változás szele, amit Magyar Péter indított el, sokakat mozgósított – mondta a Sudár Ágnes a Telex élő műsorában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!