Magyar Péter Győrben zárta körútját, akkora tömeget hozott össze, amit ebben a városban tán még senki

Magyar Péter Győrben zárta körútját, akkora tömeget hozott össze, amit ebben a városban tán még senki
Magyar Péter Győrben – Fotó: Farkas Anita / Olvasónk
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

„Többen vannak itt, mint a Wellhellón” – szögezte le egy győri, amit politikai rendezvényen még biztosan senki nem mondott a kisalföldi megyeszékhelyen. Magyar Péter országos körútjának záró rendezvényén szerda este több ezren voltak, hasonlóra talán a rendszerváltáskor láttunk utoljára példát a városban, amikor Pozsgay Imre mondott beszédet 1989. március 15-én a Széchenyi téren.

Magyar Pétert a tömegen keresztül vezették a színpadhoz, ami nem kis teljesítmény volt, mert a Dunakapu tér valóban csurig megtelt. Mint mindenhol, Magyar itt is készült helyi politikai ki- és beszólásokkal. Nem kímélte a fideszes politikusokat, a polgármestert és az országgyűlési képviselőket, illetve a hozzájuk kapcsolódó gazdasági kört. Többször elővette és megszólította a miniszterelnököt, akit „Tóniék csak két betűre bírtak rápréselni a BÉKE plakáton”, és Deutsch Tamást, akit vár csütörtökön a laborban, ahová ő is elmegy drogtesztre.

„De nem vér- és vizeletminta lesz, Tomi, hanem hajszálat viszünk, ami három-négy hónapig kimutatja a kokainhasználatot” – mondta, sikert aratva ezzel a közönségnél.

Magyar az országos körút utolsó napján behúzta Győr előtt még Mosonmagyaróvárt, Rajkát és Pannonhalmát, ezt követően ért a városba. Az áradó Mosoni-Duna mellett skandálta a közönsége a szokásos „Árad a Tisza!” rigmust. Az utolsó állomás előnye az volt, hogy a korábbi tapasztalatait, a vidéki helyszíneken látottakat be tudta építeni a győri beszédébe.

Magyar Péter Győrben – Fotó: Farkas Anita / Olvasónk
Magyar Péter Győrben – Fotó: Farkas Anita / Olvasónk

Magyar Győrben is rendszerváltást ígért a követőinek. Erős mondatait több helyszínen is hallhatták az emberek, de a turnéja zárásaként néhányat még egyszer összegyűjtöttünk:

  • Legyen a kórházakban WC-papír és fertőtlenítő, de még inkább orvos és ápoló.
  • Ha a „Békemenet lighton” minden elhangzott „háború” szó után inni kellett volna, a résztvevők a program felénél kidőltek volna.
  • Két hónap alatt két és fél milliárdot költöttek a lejáratásomra, amit én szégyellek a legjobban, sokkal jobb dolgokra mehetett volna ez a pénz.
  • Nálunk lesz politikai felelősség.
  • Annyian lettünk, amit ha a Holdról nem is, de a Karmelitából biztosan látnak.
  • Rövidtávfutóként már jók vagyunk, ezt látjuk, most majd maratonon is bizonyítanunk kell.

Magyar 191 helyszínen és 199 programon vett részt, a 200. esemény szombaton Budapesten lesz, ott várja a híveit.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!