2006 után búcsúzik Szolnok fideszes polgármestere, nyert az ellenzéki jelölt

2024. június 10. – 00:34

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy öt évvel korábban, most is nagyon kiélezett verseny alakult ki Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) és ellenzéki kihívója között. Idén a Györfi Mihály indult az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum–Agóra Egyesület–Tegyünk Szolnokért Egyesület jelöltjeként ellene, és a mostani adatok alapján 375 szavazattal le is győzte Szalayt. Természetesen számíthatunk itt a szavazatok újraszámolására.

2019-ben Radócz Zoltán volt a kihívó, akkor még ennél is kisebb különbség volt, 252 szavazat döntött. Akkor az LMP is tagja volt az ellenzéki koalíciónak, míg most külön indultak a polgármester-választáson, Tóth Áron a voksok 9,55 százalékát begyűjtötte.

Tóth egyébként a mérleg nyelve lehet, mert a képviselő-testületben ő az egyetlen LMP-s, miközben a Fidesz 9 helyzet szerzett, a Györfi mögött álló konglomerátum pedig csak 8-at.

Szalay 2006 óta volt Szolnok polgármestere, ezzel párhuzamosan 2002 és 2014 között országgyűlési képviselőként is dolgozott, tizenhárom éven keresztül, tavalyi lemondásáig pedig a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!