Mi Hazánk polgármesterjelöltje: Négy párt jut be az EP-be, a többiek most kapják az utolsó kenetet

2024. június 9. – 19:42

Másolás

Vágólapra másolva

Gyűlnek az emberek a Mi Hazánk eredményvárójára a Budapest Kongresszusi Központba: este 7 óta megjelent a párt több fontosabb politikusa, köztük Novák Előd is. A rendezvényre néhány szimpatizáns mellett megérkezett a Mi Hazánk Ifjak képviselete, valamint a párt több fővárosi polgármesterjelöltje is. A Mi Hazánk a Fidesz–KDNP és a DK-koalíció mellett a harmadik párt, akik mind a 19 megyében indítottak jelöltet: ők azonban egyedül, nem koalícióban.

Fotó: Molnár Réka / Telex
Fotó: Molnár Réka / Telex

„Négy pártról fog a ma este szólni, pár pártnak az utolsó kenetet adják fel ma a választók” – fogalmazott lapunknak a Mi Hazánk hegyvidéki polgármesterjelöltje és a Mi Hazánk Ifjainak elnöke, Binder Csaba. Binder szerint a négy párt a Mi Hazánk mellett a Tisza Párt, a DK–MSZP–Párbeszéd és a Fidesz lesz. Arról, hogy a Mi Hazánk az EP-n belül a szélsőjobboldali AfD-vel tárgyal, Binder úgy fogalmazott: megpróbálták kikezdeni az AfD-t az EU-n belül, hiszen választási kampányok voltak. Az AfD-t kizárták a pártcsaládból azután, hogy listavezetőjük, Maximilian Krah egy interjúban azt mondta, „nem tart automatikusan mindenkit bűnözőnek, aki a második világháborúban a náci SS egyenruháját viselte”.

A Mi Hazánk eredményváróján egyelőre leginkább az EP-bejutásban bíznak a résztvevők: Binder szerint azonban jót tett a pártnak az is, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje visszalépett főpolgármester-jelöltként. Szerintük most az, aki „jobboldali nemzeti, a Mi Hazánkra fog szavazni”, ezzel együtt pedig a „globalisták és az autósüldözők ellen is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!