Kálmán Olga: Boldogok vagyunk, hogy most nem álltak le az informatikai rendszerek

2024. június 9. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Boldogok vagyunk, hogy most nem álltak le az informatikai rendszerek több órára, amíg isten tudja, kik dolgoztak az informatikai rendszerben, mint ahogy volt ez 2018-ban” – mondta Kálmán Olga. A DK frakciójának szóvivője szerint az Orbán-rendszerrel kapcsolatban mindenkinek lehetnek kétségei, hogy tiszta, nem korrupt. „De ezúttal semmi különleges eseményről nem tudunk, a rendszer nem állt le, szavazókörökben ott voltak az ellenzéki jelöltek, és remélem, hogy minden tisztességesen ment – legalábbis, ami a választás napját illeti.”

Kálmán Olga – Fotó: Bődey János / Telex
Kálmán Olga – Fotó: Bődey János / Telex

Egészében azonban Kálmán szerint „az Orbán rendszerében szabad, demokratikus választásokról azért nem beszélhetünk”, mert az azt feltételezi, hogy a választók megfelelő tájékoztatást kapnak. „Ezt az orbáni világban nem mondhatjuk el. Ilyen propagandagépezetet működtető kormánynál, amikor több mint ötszáz sajtótermék van az Orbán-birodalom markában, élén a közszolgálati televízióval, nem beszélhetünk arról, hogy a magyar választópolgárok 2010 óta felelős döntést tudnak hozni az információk birtokában.” A társadalom nagy része „kapja a propagandát, és erre nagyon sok közpénzt el is éget az Orbán-kormány.” A választás csak formálisan szabályos, külsőségeiben minden ehhez rendelkezésre áll, „de az az elv, hogy a választópolgárok felelős döntést tudnak hozni az információ birtokában, az nem teljesül, most már 14 éve.”

Kálmán szerint az Orbán-rendszer lebontásában ezért mindenki partner, aki ezen komolyan dolgozik, ebből a körből a Tisza Pártot sem zárta ki, bár a kampány alatt kölcsönösen távolságot tartottak egymástól. Arról azonban, hogy bármilyen együttműködés milyen területen, hogyan valósulhat meg, az csak az eredmények ismeretében gondolható el, így ilyen esélylatolgatástól elzárkózott, feleslegesnek találva azt, mondván, az eredmények néhány óra múlva megismerhetők lesznek mind az önkormányzati, mind az EP-választásokat illetően.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!