Hivatalosan véget ért a szavazás

2024. június 9. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este 19 órakor zárul hivatalosan a szavazás. Aki azonban még 19 óra előtt beállt sorba, az leadhatja a szavazatát, így még várni kell az első eredményekre. Egyelőre nem érkeztek arról hírek, hogy valahol nagyobb sor alakult volna ki.

A szavazás lezárulta után a szavazatszámláló bizottságok először összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát, csak ezek után bonthatják fel az urnákat. Ellenőrizni kell, hogy az urnák sértetlenek-e, és ha nem, akkor ezt rögzítik a rendkívüli események jegyzőkönyvében.

A Nemzeti Választási Iroda korábbi tájékoztatása szerint 20 órától közlik az első eredményeket. Ami az eredmények szempontjából lényeges, hogy a először a polgármester-választás szavazólapjait számlálják meg, ezt a képviselő-testületi tagokra leadott szavazatok követik, majd Budapesten a főpolgármester-választás szavazólapjai következnek. Ezután számlálják össze a vármegyei közgyűlésekre (Budapesten a fővárosi közgyűlésre) leadott voksokat, és utoljára az EP-választás szavazatait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!