Hiába indította a Fidesz az extévés Szebenit Ráckevén, nem jött be a terv

2024. június 9. – 22:45

Másolás

Vágólapra másolva

E sorok írásakor még 87,50 százaléknál tart ugyan a ráckevei szavazatok feldolgozása, de már kijelenthető: alulmaradt a függetlenként induló Deák Tiborral szemben a Fidesz színeiben versengő Szebeni István, a TV2 egykori műsorvezetője.

Szebeni több mint 20 éve tévés, megfordult a TV2-nél, a közmédiánál és a kormányközeli Echo TV-nél is. A közmédiától egy elejtett káromkodás miatt rúgták ki 2013-ban, miután az elhíresült adásban azt mondta: „Utálom, amikor ez a kibaszott Híradó átcsúszik éjfél utánra.”

A ráckevei fideszeseknek nem tetszett, hogy a párt a helyi kötődéssel nem rendelkező Szebenit indította, emiatt kisebb palotaforradalom tört ki a helyi Fideszben: lemondott a helyi elnök, és nem indult a választáson a tavalyi időközi nyertes sem.

Szebeninek amúgy nem volt könnyű dolga, Ráckeve nehéz terep a kormánypártnak. Miután 2019-ben az akkori fideszes polgármesterjelölt simán kikapott a Közösen Együtt A Városért Egyesület (KEVE) nevű helyi civil szerveződés jelöltjétől. Vereczkei Zoltán, a hivatalban lévő polgármester most nem indult újra, de Szebeninek így is négy ellenféllel kellett megküzdenie, köztük két függetlennel, egyikük a befutó Deák. A DK színeiben induló Simon Balázs Deáktól és Szebenitől is nagyon lemaradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!