Szentkirályi nevénél beikszelve kapta meg szavazólapját egy választó Budapesten

2024. június 9. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fekete, nyomtatott sávval, és Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP pénteken visszalépett főpolgármester-jelöltjének neve mellett halványan bekarcolt iksszel kapta meg a szavazólapját egy budapesti szavazókörben egy olvasónk. Erről fotót is küldött:

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Megkerestük a Nemzeti Választási Irodát, hogy megtudjuk, találkoztak-e ilyen szavazólappal, kaptak-e értesítést ilyenről, és ha igen, szabályosnak számít-e ez.

„A kiesett jelölt nevének szavazólapról történő törlése fekete színű, vonallal való áthúzással történik, amely elvégezhető kézi áthúzással, vagy nyomtató útján is. Erről a Fővárosi Választási Iroda adott ki utasítást Budapest helyi választási irodái vezetőinek. A mellékelt fényképen látható eljárás megfelelő” – közölte a választási iroda.

Az NVI tájékoztatása szerint a Szentkirályi neve melletti halvány iksz „önmagában nem jelenti a szavazólap érvénytelenségét, az nem lesz figyelembe véve a szavazatszámlálás során.”

A Fidesz-KDNP korábbi főpolgármester-jelöltje a választás előtt két nappal, pénteken reggel lépett vissza a jelöltségtől Vitézy Dávid javára. Emiatt a nevét ki kellett húzni a szavazólapokról, újat nyomtatni már nem volt idő, a szavazólapok ezért így néznek ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!