Egert visszaszerezte a Fidesz

2024. június 9. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egerben nem tudott újrázni Mirkóczki Ádám, aki most a Civil Közéleti Egyesület jelöltjeként indult. Öt évvel ezelőtt Mirkóczki még közös ellenzéki jelöltként nyert, de azóta összeomlott az összefogás, és az utóbbi hetekben a kiszivárgott hangfelvételeivel is sok ellenséget szerezhetett a polgármester. Ezzel együtt is volt esélye, mert ő is bízhatott abban, hogy a másik hét jelölt között számára kedvezően szóródhatnak szavazatok. Ez már csak azért is lehetséges forgatókönyv volt, mert a Fidesz-KDNP jelöltje, Vágner Ákos mellett két korábbi fideszes jelölt is elindult.

Fotó: M. Schimdt János / Telex
Fotó: M. Schimdt János / Telex

Mindez viszont végül Vágnernek jött jól, a szavazatok 35,29 százalékát szerezte meg (92,86 százalékos feldolgozottság mellett), míg Mirkóczki csak 26,73 százalékot kapott, öt évvel ezelőtti eredményéhez képest több mint húsz százalékot rontott. Harmadik az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum jelöltje, Pál György lett, ő 12,75 százalékot kapott, után a kutyapártos Domán Dániel következik 8,26 százalékkal

A képviselő-testületben simán összejött a fideszes többség, 9 helyet szereztek, kettő jut függetleneknek, egy CKE-nek, egy a Kutyapártnak és egy a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd konglomerátumnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!