A Kutyapárt már gratulált is Budapest új főpolgármesterének

2024. június 9. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Gratulálunk Budapest új főpolgármesternek, Vitézy Dávidnak! Majd meglátjuk, milyen lesz.

– kezdte stílszerűen egy doboz sörrel a kezében választásértékelő (pontosabban választási részeredmény-értékelő) beszédét Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, a XII. kerület megválasztott polgármestere. (A főpolgármester-választás egyelőre nem dőlt el, 31 százalékos feldolgozottságnál Vitézy Dávid vezet körülbelül ötezer szavazattal.)

Kovács a kerület eredményei – saját győzelme mellett a kerületi képviselő-testületben stabil többséget szereztek az őt támogató jelöltek – mellett kiemelte, hogy Szegeden 18 százalékot kapott a kutyapárti jelölt. Döme Zsuzsanna Suzi társelnök hozzátette, hogy két világháború, egy rendszerváltás után „végre átlépünk a XXI. századba”; és azaz MKKP önkormányzati szereplése után a hagyományos politikusok is beláthatják, hogy érdemes dolgozni.

A Gödör pincehelyiségében annyian zsúfolódtak össze, hogy a szervezők összepakoltatják a székeket a kameraállványok, szimpatizánsok, meg a politikusok elférjenek. Annak ellenére, hogy az EP-küszöb megugrása és a fővárosi közgyűlésben megszerzett mandátumok száma még nem ismert, a két kerületi siker – Kovács Gergely XII. kerületi és Baranyi Krisztina IX. kerületi győzelme – miatt egyértelműen győzelmi hangulat uralkodik. Egy szimpatizáns úgy kommentálta Kovács győzelmét, hogy „ez olyan, mint egy mém”.

Fotó: Tóth Gergely / Telex
Fotó: Tóth Gergely / Telex

A Telex kérdésére a legendásan későn kelő Kovács elárulta, hogy az önkormányzat ügyfélfogadási ideje nem fog változni, legfeljebb csak ő jár be később.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!