140 ezer röhögős fejjel értékelték Orbán Facebook-posztjait a kampány utolsó napjaiban

2024. június 9. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

A választási kampány utolsó napjaiban a politikusok a Facebookon is aktívak voltak. A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagyságrendileg ugyanannyit posztoltak a hajrá napjaiban, mindketten közel ötven bejegyzésben osztották meg gondolataikat a követőikkel. Ehhez képest a posztokra érkezett interakciókat nézve Magyar sokszorosan kenterbe verte a miniszterelnököt.

Ugyanis Hanula Zsolt, a Telex újságírója szerint míg Magyar Péter posztjaira 1 023 000 interakció érkezett (ami lehet lájk, szív emoji, akár röhögős fej stb.) addig Orbán Viktor bejegyzésre csak 515 ezer. Mindezt úgy, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt nem költött Facebook-hirdetésekre, míg a kormánymédia a kampány utolsó hetében körülbelül 327 millió forintot fordított erre.

Hanula Zsolt szerint a felhasználók aktivitását tartalmazó adatbázisból az is kiolvasható, hogy a felhasználók melyik posztra milyen emojival reagáltak. Az adatokból az látszik, hogy Orbán Viktor posztjainak 34 százalékára 140 ezer haha emoji (😂) érkezett. Ennél is súlyosabb a helyzet, ha Szentkirályi Alexandra bejegyzéseire pillantunk. Az ő bejegyzéseinek közel a felére, azaz 46 százalékra érkezett röhögős fej.

Élő eredményváró műsorunkat ide kattintva tudja követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!