Toroczkai nem gondolja, hogy az SS mindegyik tagja háborús bűnöket követett volna el

Legfontosabb

2024. június 5. – 12:16

Toroczkai nem gondolja, hogy az SS mindegyik tagja háborús bűnöket követett volna el
Forrás: Partizán / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Toroczkai László szerint a nácizmus követett el bűnöket, de ha az SS-nek volt 10 ezer tagja, azt nem gondolja, hogy mindenki bűnt követett volna el – erről is beszélt a Mi Hazánk elnöke, európai parlamenti listavezetője a Partizán műsorában.

Az ügy előzménye, hogy a Mi Hazánk szövetségesének, az Alternatíva Németországnak (AfD) küldöttségét az Identitás és Demokrácia (ID) európai parlamenti frakciója azonnali hatállyal kizárta, miután Maximilian Krah, az AfD európai parlamenti listájának vezetője azt fejtegette, hogy nem mindenki volt bűnöző a náci SS-ben. Ezután lemondott a párt vezetéséről. Gulyás Márton megkérdezte Toroczkaitól, hogy ő egyetért-e ezzel a kijelentéssel. A Mi Hazánk vezetője azt mondta: kiforgatták szövetségese szavait.

Toroczkai László ezután kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy a náci SS bűnöket követett-e el vagy sem? „Miért kéne bármilyen álláspontom legyen?” – kérdezte. Ezt azzal magyarázta, hogy ő nem történész.

Néhány hete átkutatták Krah irodáját, miután kiderült, hogy egy volt segédjét azzal gyanúsítják: Kínának kémkedett. Ezzel párhuzamosan az AfD-lista második helyén lévő Petr Bystron azért keveredett gyanúba, mert pénzt fogadhatott el a Voice of Europe nevű weboldaltól, amit széles körben az orosz titkosszolgálat egyik európai fedőszervezetének tartanak.

Toroczkai szerint egy választási kampányban annyi hazugság megjelenik, hogy nehéz eldönteni, mi az igazság. Szerinte lejáratókampány zajlik az AfD ellen.

A Mi Hazánknak nem lehetne olyan vezetője, aki homoszexuális kapcsolatban él

Ásotthalom volt polgármestere Magyar Péter szerepéről, a homoszexualitásról és a klímaváltozásról is beszélt az interjúban. Szerinte Magyar Péter mondható szélhámosnak, mert folyamatosan változtatja a politikai üzeneteit. Szerinte a Fideszt megerősítette Magyar Péter, a DK-tól és a Momentumtól viszont elvett szavazatokat. Ők 128 településen állítottak polgármester-jelöltet az önkormányzati választáson, de azt nem tippelné meg, hány településen fognak nyerni. Szerinte még az is előfordulhat, hogy két mandátumot szereznek az EP-ben, mert a közvélemény-kutatások mindig alul mérik a támogatottságukat.

A beszélgetésben szóba került a párt homoszexualitáshoz való hozzáállása is. „Én nem tudom elképzelni, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak lehetne olyan vezetője, aki homoszexuális párkapcsolatban él” – mondta Toroczkai. Szerinte a magyar társadalom és a párt ennél konzervatívabb. Szerinte a jó példa egy társadalomnak az, ha egy nő és egy férfi párkapcsolatából gyerekek születnek. Annak ellenére mondta ezt Toroczkai, hogy közben a párt legfőbb uniós szövetségese, az AfD női társelnöke leszbikus házasságban él, és két gyereket nevel. Toroczkai szerint ez a párt belügye, de az AfD nem annyira egységes párt, mint a Mi Hazánk. Ez azért lehet, mert az AfD nagyon nagy párt, ahol van egy radikálisabb és egy liberálisabb tömeg is.

Toroczkai arról is beszélt, hogy a Partizán és más baloldali lapok is pénzt kapnak Amerikából. Gulyás Márton azt mondta: ez ebben a formában nem igaz. Én a sajtószabadság híve vagyok – mondta Toroczkai, aki szerint David Pressman amerikai nagykövet azért ad vacsorákat, mert eligazításokat tart a magyar influencereknek.

A Mi Hazánk 2030-ra népszavazást írna ki az EU-tagságról. Toroczkai szerint ha most tartanának népszavazást, akkor a többség az EU-tagságot támogatná. Ha jövőre lenne népszavazás, ő sem tudná megmondani, hogy a kilépést vagy a maradást támogatnák. Szerinte előbb meg kell teremteni a gazdasági stabilitást, mert jelenleg a gazdasági körülmények nem megfelelőek a kilépéshez.

A beszélgetés végén szóba került a klímaváltozás is. Toroczkai nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység okozza-e. Szerinte van hozzá köze, de ő nem tudós ember, nem tud ennél többet mondani. Szerinte az ő feladata politikusként, hogy megvizsgálja, mely országok felelősek a károsanyag-kibocsátásért. Ezt megtette, és az első 10 leginkább felelős ország nem tagja az EU-nak.

A Mi Hazánk vezetőjével nemrég jelent meg egy hosszabb interjúnk, amit itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!