A DK a Fidesz és a Tisza listájának sokadik helyezettjeivel is vitázna, a Momentum kifejezetten a Tisza Pártot várja

2024. május 18. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

Vitára hívja a DK–MSZP–Párbeszéd a Fidesz és a Tisza Párt listájának „második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét” – írta közleményében a párt.

A párt EP-listáját vezető Dobrev Klára túl is van az első vitán, ahol a Momentum (Donáth Anna), az MKKP (Le Marietta) és a Mi Hazánk (Toroczkai László) listavezetőivel vitázott, a Partizánon tartott rendezvényre azonban sem a Fidesz listájának élére a kegyelmi botrány miatt távozó Varga Judit helyébe lépő Deutsch Tamás, sem a Tiszta Párt elnöke, a kegyelmi botrány idején a közéletbe berobbant Magyar Péter nem volt jelen. A két politikus távolmaradását a Partizán élő műsorának közönsége nemtetszéssel fogadta.

„A felmérések szerint csak a Fidesznek, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájának és a Tisza Pártnak van esélye arra, hogy több képviselőt küldjön az Európai Parlamentbe. Vagyis érdemes megnézni, hogy ezek a politikusok mit képviselnek. Mert nemcsak a listavezetők lesznek ezeknél a pártoknál EP-képviselők, sőt a Tisza Párt esetén a listavezető maga mondta, hogy ő nem lesz az” – ezzel indokolta a DK, miért hívja vitára a DK–MSZP–Párbeszéd közös lista második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettje a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét.

A helyezéseknek megfelelő párosítás szerint:

  • Dr. Molnár Csaba várja Gál Kingát és Dávid Dórát.
  • Dr. Vadai Ágnes várja Gyürk Andrást és Tarr Zoltánt.
  • Rónai Sándor várja Győrffy Balázst és dr. Kulja Andrást.
  • Tüttő Katalin várja Hölvényi Györgyöt és Lakos Esztert.

„Nincsenek feltételeink. Lehet bármikor, bárhogy. Lehet pártonként egy fővel, külön, de lehet akár többen is. Nekünk minden megfelelő. Ha a többiek azt akarják, hogy ne álljunk meg az ötödik helyezettnél, nekünk úgy is jó.”

A Momentum a Tisza valódi listavezetőjét várja

A Momentum Cseh Katalin képviseletében vállalta a Partizánon a vitát pénteken, ezután a párt EP listájának második helyezettje – és jelenleg is EP-képviselője – is felhívást intézett a Tisza Párt „valódi listavezetőjéhez”, hogy álljon ki vitázni. A valódi jelző arra utal, hogy bár a lista élén Magyar áll, a pártelnök jelezte, hogy nem menne ki Brüsszelbe, így a lista második helyezettje kerülne a helyére.

Így a kihívás Dávid Dórának szól, akinek „például szerdán, a Szabadság Körei által szervezett vitán” lenne lehetősége részt venni, ahol Cseh Katalin is ott lesz. A politikus Facebook-bejegyzésében három kérdést intézett Dávid Dórához:

  • Akkor is odaadná az uniós pénzeket Orbán Viktor kormányának, ha az semmilyen antikorrupciós garanciát nem adna a pénzek szabályos elköltésére?
  • Akkor is békét kellene kötnie Ukrajnának Oroszországgal, ha ez jelentős ukrán területek feladásával járna?
  • Akkor is az európai integráció gyengítése mellett érvel, ha ezzel az EU végleg elveszítené nagyhatalmi státuszát az USA és Kína mellett?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!