Dobrev Klára szerint a DK-ban nincs pánik Magyar Péter miatt

2024. május 14. – 20:06

Dobrev Klára szerint a DK-ban nincs pánik Magyar Péter miatt
Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában – Forrás: ATV

Másolás

Vágólapra másolva

„Mekkora a pánik Magyar Péter megjelenése miatt?” – kérdezte Rónai Egon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dobrev Klárától.

„Pánik egyáltalán nincs. Ha van aggodalmam, akkor az inkább az ország állapota miatt van” – mondta Dobrev, majd gyorsan visszakérdezett, reagált-e már a Tisza Párt elnöke az ATV megkeresésére. „Legalább az ATV-vitán itt lesz?” A DK EP-listavezetője szerint ugyanis Magyar most menekül a vita elől azzal, hogy először a közmédiában akar élő vitát , pedig „fontos, milyen mintát adunk politikusként”.

Ha kell, Dobrev a rogáni köztévében is ott lesz

„A közmédia nem érdekel. Rogán irányítja a közmédiát, olyan lesz a feltételrendszer, ami nekik jó” – de Dobrev ott is kész szerepelni, ám rossznak tartja, hogy a többi vitát egyelőre kerüli Magyar, és megjegyezte, hogy ezt teszi Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás is.

Szerinte minden lehetőséget meg kell ragadni a vitára, „az nagyon más, mint beszédet mondani” – jegyezte meg Rónai kérdése okán ismét Magyarra utalva.

Azt vitatta, hogy a Tisza Párt lehagyta volna a DK-t, de szerinte még fontosabb, hogy láthatóan ma már a Fidesz részéről is gyengülés látható, részben a pedofilbotrány miatt.

„Hogy hányan támogatják (a Tisza Pártot), az majd kiderül június 9-én” – mondta Dobrev a műsorvezető felvetésére, hogy a Závecz Research felmérése szerint már másfél millió támogatója lehet Magyar Péter pártjának. Dobrev szerint kétségtelen, hogy az ellenzék „DK–Párbeszéd–MSZP-szövetségen kívüli része nagyon keresgeti a maga helyét. Remélem, hogy nem lesz ugyanolyan kiábrándulás, mint volt 2022-ben Márki-Zay Péterrel.” A 2022-es parlamenti választások összellenzéki jelöltjét felidézve párhuzamot vont a mostani helyzettel: „Jött jobboldalról egy figura, aki azt mondta, nem Orbánt, hanem az ellenzéket kell leváltani.” Dobrev szerint most ezt teszi Magyar is, így Orbán ismét úgy tehet, mint a „centrális erőtér” idején, amikor a kormányfő „hátradőlt a székben, kért egy kávét”, mert olyan ellenzék volt, amelyiknek résztvevői nem akartak együttműködni.

Azt visszautasította, hogy ő vagy a DK Magyar lejáratásán dolgozna. Ezzel szemben Magyar Péter az, aki egyetlen megszólalásában „nem tudja elkerülni, hogy ne gyurcsányozzon, dobrevezzen, dékázzon” – mondta Dobrev, aki szerint a DK nem teszi ezt Magyarral, a párt legfeljebb reagál a Tisza Párt vezetőjének nyilatkozataira.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!