A Medián is Magyar Péter pártját méri a legerősebb ellenzéki pártnak, mélyponton a Fidesz

2024. április 30. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Medián április 26. és 29. között készült legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártja, a Tisza Párt 24 százalékon áll a választani tudó biztos szavazók körében, magasan megelőzve a többi ellenzéki pártot, így az intézet megállapítása szerint jelenleg a legerősebb ellenzéki párt, írja a HVG-nek készült áprilisi elemzés alapján a HVG360.

A kutatás szerint a Fidesz támogatottsága 46 százalék, a Demokratikus Koalícióé 9, a Kutyapárté 6, a Momentum pedig 5 százalékon áll a választani tudó „biztos” szavazók között. A Medián mérése szerint így ez az öt párt jutna be az Európai Parlamentbe, ha most vasárnap lenne a választás. A 4 százalékon álló Mi Hazánk, a 2 százalékon álló Mindenki Magyarországa Mozgalom és az 1-1 százalékon álló Jobbik és LMP nem jutna be.

Magyar népszerűbb, mint Deutsch

A Medián mérése szerint az európai parlamenti választáson induló politikusok között Magyar Péter a legnépszerűbb, 43 százalékon áll – ennyien látnák őt szívesen fontos politikai szerepben. Magyar 10 százalékponttal előzi meg a Fidesz 33 százalékon álló EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást, majd Dobrev Klára (DK), Le Marietta (MKKP), és Donáth Anna (Momentum) következik. A felmérés szerint Márki-Zay Péter 29 százalékos népszerűséggel előzi Dobrev Klárát (25 százalék), és Donáth Annát (24 százalék) is.

Korábban az Iránytű Intézet is Magyar pártját mérte a legerősebb ellenzéki pártnak, és az IDEA Intézet szerint sem volt évek óta annyira alacsony a Fidesz–KDNP támogatottsága, mint április elején. A Závecz Research kutatása április elején azt mutatta, hogy Magyar pártja a bizonytalanoktól, a Kutyapárttól és a Momentumtól gyűjti szavazóit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!