Orbán Viktor: Ne legyünk álszerények, ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei

2024. április 19. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak, ma kétszer annyi cigány ember dolgozik Magyarországon, mint Gyurcsányék alatt, és megbecsült polgárai az országnak. Ebben a választási küzdelemben is számítanak rájuk” – mondta Orbán Viktor.

Azt is mondta: elérték, hogy a baloldalhoz képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért megháromszorozták. Az átlag nyugdíjat megemelték, és visszaadták a tizenharmadik havi nyugdíjat. Felére csökkentették a mély nélkülözésben élő magyarok számát, és fel fogják számolni Magyarországon a szegénységet, „amit a baloldal itt hagyott maga után”.

„Semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés sem írhatja felül a valóságot. 2010-ben a magyar gazdaság mérete nagyjából a fele volt a mainak, 14 év alatt majdnem a kétszeresére emeltük a magyar gazdaság méretét” – mondta a miniszterelnök.

Azt is mondta, hogy 2010-ben a magyaroknak 3 millió autójuk volt, ma több mint 4 millió 200 ezer. Hozzátette, hogy a háztartások pénzbeli megtakarítását, ami 1000 milliárd volt, öt és félszeresére emelték. „A magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, igaz, még nem olyan jól, mint szeretnének” – mondta. Hozzátette, hogy a kilátások a magyar gazdaságban biztatóak. „Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátuk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!