Több mint 95 ezren szavaztak Magyar Péterék jelöltjeire

2024. április 19. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Alig két nap alatt több mint 95 ezren szavaztatok a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjeire. Íme a szavazás végeredménye” – írja Magyar Péter a Facebook-oldalán. Mint Magyar hozzátette: a szavazatok alapján állítják össze az EP-listájukat, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoznak.

538 pályázóból az alábbi lista állt össze a szavazatok alapján:

Fotó: Magyar Péter / Facebook
Fotó: Magyar Péter / Facebook

Az első helyen végzett dr. Kulja András sebész/egészségügyi kommunikációs szakértő, aki a legnagyobb, egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna üzemeltetője. A második helyen a jelenleg a Meta londoni irodájának jogtanácsosaként dolgozó Dávid Dóra, bronzérmesként pedig a több mint tíz évig uniós szervekkel dolgozó Lakos Eszter végzett.

Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni a leendő pártja EP-listájára. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék.” A politikus állítása szerint több mint 500 (egészen pontosan 538) jelentkező közül egy tíztagú bizottság választotta ki a 10 legalkalmasabbnak talált jelöltet.

Magyar szerint egyébként a Fideszhez hasonlóan valószínűleg 21 képviselőjelölt lesz a Tisza Párt EP-listáján, amin a politikus helyet ajánlott fel Tarr Zoltán egykori református lelkésznek, akit kirúgtak az állami állásából, miután felszólalt az április 6-i tüntetésen.

A Nemzeti Választási Bizottság múlt csütörtökön vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, melybe Magyar Péter gyakorlatilag betársult, hiszen az „ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő” szervezetet 2021-ben alapította két egri férfi.

Szerda kora délután Gyulán megkezdődött Magyar Péter országjárása, melyet az április 6-i nagygyűlésen hirdetett meg. Erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!