Varga Judit: Volt, hogy a férjem bezárt egy szobába, és az egyik kisfiam szabadított ki

2024. március 27. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva
  • Volt férje, Magyar Péter fizikai és verbális bántalmazásairól beszélt Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában.
  • Állítása szerint előfordult olyan, hogy Magyar bezárta egy szobába, és az egyik kisfia szabadította ki. Terhessége alatt pedig az ajtóhoz lökte a férje.
  • Varga azt is mondta, hogy Magyar az ő pozíciójának köszönhetően kapott jól fizető állásokat. Akkor kezdett el fenyegetőzni, amikor elvesztette ezeket a pozíciókat, és a felvételt bosszúból tette közzé.
  • A baloldali nőjogi aktivistáknak azt üzente, hogy „a szabadságharcos Magyar Péterüknek az a véleménye a nőkről, hogy nem valók a politikába”.
  • Anyagilag rosszul járt a válással, de most boldog élete van, gyermekkori vágyát valóra váltva asztalosnak tanul.
  • A 105 perces interjúban egy szó nem esett a Schadl-Völner-ügyről, a kedden közzétett hangfelvétel tartalmáról és a kegyelmi ügyről.

Nem politikai céllal készítette Magyar Péter a felvételt, hanem arra, hogy engem zsaroljon. Ez egy szimpla személyes bosszú – Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornáján szólalt meg először Varga Judit volt igazságügyi miniszter a februári lemondása óta. A kegyelmi ügyről és a kedden közzétett hangfelvétel tartalmáról egy szót nem ejtett a volt miniszter, és kérdést sem kapott Hajdú Pétertől. Kizárólag a volt férjéről, Magyar Péterről beszélt, aki Varga állítása szerint verbálisan és fizikailag bántalmazta őt a házasságuk eleje óta.

„Szörnyen megalázó ez a helyzet számomra” – mondta Varga, és arról beszélt az interjú elején: nem akarta a kapcsolata poklát a nyilvánosság elé tárni. Csak a családja tisztessége és igazságérzete érdekében szólal most meg. Azt is látja, hogy sok hasonló családi történet van Magyarországon, és ez csak azért lehet különleges, mert ő egy időben igazságügyi miniszter volt.

Amikor fiatalon megismerkedtek, Vargát elbűvölte Magyar a megjelenésével, a lánglelkűségével, a Petőfi-idézetekkel és szép szerelmes leveleivel.

„Én tényleg beleszerettem ebbe a jelenségbe.”

Az első tőrdöfés az volt, amikor első gyermekük megszületése után nem sokkal Magyar verbálisan alázta meg. Számonkérte Vargát, hogy miért nem tud összetenni egy szép magyar mondatot. „Elkezdtem sírni a konyhában. Odajött, és azt mondta: sírjál, majd elmegy a tejed” – idézte fel Varga ezt a történetet. Állítása szerint azt is rendszeresen kritizálta Magyar, hogy „milyen proli dolgokról” beszél a felesége és az anyósa telefonon, de még azzal is gúnyolta a férje, hogy milyen barátai vannak.

Már 2013-ban megpróbált egyszer elválni a férjétől. Akkor elmentek párterápiára, és megpróbálták rendezni a kapcsolatukat. Bár voltak jó pillanatok is a közös életükben, de a házasságuk második évétől folyamatosak voltak a veszekedések Varga szerint, és emiatt ő sokat panaszkodott a barátainak, szüleinek, rokonainak. „Minden családi alkalom arról szólt, hogy én panaszkodtam.” Szakember segítségét kérte, sok szakkönyvet elolvasott, és igyekezett megmenteni a házasságát. „Péter viselkedése volt az oka, hogy én mindig kikészültem, és sírtam.”

Varga állítása szerint azért vállalta el az államtitkári felkérést 2018-ban, mert így legalább hazaköltözhettek a családdal Brüsszelből, és itthon közelebb voltak a szülei, barátai. Itthon sem rendeződött azonban a kapcsolatuk, 2021. januárjában költözött el először otthonról. Akkor három hónappal később visszafogadta Magyart.

„Senki, soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg, hogy mit csináljak a magánéletemben”

– mondta Varga, és cáfolta Magyar korábbi állítását, hogy a Karmelitából a közelgő választási kampány miatt nem engedték őket elválni.

Olyan is előfordult a volt igazságügyi miniszter elmondása szerint, hogy volt férje bezárta egy szobába, amikor indulnia kellett volna egy rendezvényre beszédet mondani. Az egyik kisfia szabadította végül ki egy másik kulccsal. A terhessége alatt pedig volt, hogy az ajtóhoz lökte a volt férje. Magyar erőszakos viselkedéséről a környezetük is tudott, a miniszter kabinetfőnöke és a személyi titkára egy-egy fontosabb interjú előtt elzárta Varga telefonját, hogy ne lássa a férje becsmérlő üzeneteit.

„Állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van. Attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban” – idézett fel egy másik történetet Varga, ami akkor történt meg, amikor a szülei is náluk voltak, és édesanyja is végignézte a jelenetet. Mindez azonban csak erődemonstráció volt, Magyar nem sokkal később visszament a hálószobába, és lefeküdt aludni.

És miért nem vált el korábban a férjétől? „Azért, mert egy küzdő típus vagyok” – válaszolta Varga Judit. Volt férje időről időre adagolta a szeretetmorzsákat, szép, kézzel írt leveleket küldött neki 2021-ben, amikor Varga először elköltözött tőle. Ebben Magyar például leírta, hogy tudja, mit kellene változtatnia, és hogyan kellene viselkednie, hogy ne veszítse el a családját. Azt ígérte, hogy javítani fog az idősebb fiával való kapcsolatán, akit Varga szerint szintén verbálisan bántalmazott. Miután bejelentette Varga, hogy elválna a férjétől, szerinte Magyar manipulatív módon elkezdte gyűjteni a bizonyítékokat, és fenyegetésekbe kezdett.

Azt mondta, általában a kormánybuktatással fenyegetőzött Magyar, ez szerepel abban a rendőrségi jegyzőkönyvben is, amely miatt a HVG kereste Magyart pár hete. Minden úgy történt Varga szerint, ahogy a rendőrségi jegyzőkönyvben szerepel. Ő egy veszekedés után haza akart menni a szüleihez Miskolcra a gyerekekkel, de a férje nem engedte. „Te nem mész sehova” – közölte vele a volt férje, és megpróbálta megakadályozni, hogy kimeneküljön a házból.

Az interjúban azt is állította a korábbi igazságügyi miniszter, hogy Magyar az ő pozíciójának köszönhetően kapott jó állásokat. De nem csak rajta, hanem jóbarátján, esküvői tanúján és egyik gyermekük keresztapján,

Gulyás Gergelyen is „élősködött”, és közben folyamatosan sértegette a minisztert.

Amikor elvesztette Magyar a pozícióit az állami vállalatoknál, Vargát és Gulyást is fenyegette. Előfordult olyan, hogy volt férje elvette az egyik gyerekük telefonját, és azt mondta, „a mama tönkretette a papát, úgyhogy a papa most mindannyiunkat börtönbe fog juttatni, titeket pedig intézetben fognak nevelni.” Szerinte Magyar megijedt, hogy elveszti a pozícióit, és a saját erejéből kellene pénzt keresnie. A célja ezért az lehetett, hogy majd az EP-választás előtt nem sokkal, a kampány közepén fog bosszút állni Vargán, akit a Fidesz EP-listavezetőjének szántak.

Varga állítása szerint mindent feladott a váláskor, és anyagilag is nagyon rosszul járt. Ezt szerinte bárki láthatja a legutóbbi vagyonnyilatkozatában. Ekkor azonban már úgy érezte, hogy akár egy bugyiban is eljönne, csak ott tudja hagyni a férjét. Magyar mostani árulása után sok ismerősüknek most esik le a tantusz Varga szerint, hogy ő miről panaszkodott évekig.

Az is a mintázatba illik Varga szerint, hogy volt férje nem hiszi el, hogy ő írta a keddi Facebook-posztokat. A volt igazságügyi miniszter állítja, a lelkét írta ki a két bejegyzésben. A baloldali nőjogi aktivistáknak és kvótáért küzdő pártoknak pedig azt üzente, hogy „a szabadságharcos Magyar Péterüknek az a véleménye a nőkről, hogy nem valók a politikába”. Neki legalábbis ezt mondta több alkalommal is.

Varga arról beszélt, nem szeretne minden szennyest kiteregetni, nem akart volna kijönni ezekkel a történetekkel, de szerinte tartozik azzal a magyar embereknek, hogy bemutassa Magyar valódi arcát, aki most tömegeket manipulál, és eladja, hogy ő a nemzet megmentője. „Magyar Péter egy sértett ember, aki nem bírja elviselni, hogy a felesége annyi trükközés, annyi fenyegetés, annyi manipuláció ellenére képes volt otthagyni” – jelentette ki a volt igazságügyi miniszter. Szerinte volt férje megvezeti az embereket, és rajta akar bosszút állni.

Mindezek ellenére Varga úgy érzi, hogy most egy nagyon boldog ember.

„Ez is szerintem egy jó üzentet, hogy van kiút. Újra visszanyerni azt az énemet, aki voltam ezelőtt, hogy ezt a szörnyeteget megismertem 25 éves koromban, az egy fantasztikus élmény.”

A gyermekein már most látja a változást, látják, hogy az édesanyjuk egy nyugodt ember, aki nem egész nap otthon sír vagy üvöltözik, mert nem bírja elviselni ezt a terrort.

Minden aljas támadás és nehézség ellenére fantasztikus életszakasz volt számára a politika, de nem érez semmi csalódást. Azt is mondta, végre valóra válthatja a gyermekkori vágyát, nemrég beiratkozott asztalosképzésre. „Nagyon boldog vagyok a magánéletemben, mert azt látom, lehet úgyis élni, hogy nem bántanak, hanem egészen egyszerűen csak elfogadnak és szeretnek” – tette hozzá. Egyetlen életcélja van: megtanítsa a három fiát szeretni.

„Ami most történik, az a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete, amiben semmi sem szent” – reagált a szerda esti beszélgetés előzetesére Magyar Péter. Azt üzente volt feleségének, hogy nem fog vele nyilvános háborút vívni, mert szerinte Varga csak egy eszköz a romlott hatalom kezében, „nekem viszont nem csak a volt feleségem, hanem a gyermekeim anyja is vagy és leszel mindig”. „Végtelenül sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. De a tét óriási. Egy egész országot kell most megmenteni” – írta Magyar.

Így jutottunk el Varga megszólalásáig

Kedd reggel Magyar Péter, Varga Judit volt férje újabb meghallgatásra ment be az ügyészségre, és előtte közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, amelyen a volt igazságügyi miniszter arról beszélt neki, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagaiból. Varga azt is állította volt férjének, hogy már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak, az ő akkori helyettesének a nyomozásról, de az államtitkár „nem hagyta abba”, Schadlt pedig azért nem lehetett megmenteni, mert Polt Péter legfőbb ügyész „nem ura a helyzetnek”.

Magyar korábban arról beszélt: a felvétel nyilvánosságra kerülése után a kormánynak nem marad más választása, mint hogy lemondjon.

„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve”

– nem sokkal a hangfelvétel megosztása után Varga Judit verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg a volt férjét. Egy konkrét esetet is felidézett, amikor Magyar ittasan ért haza, és „válogatott szidalmakkal” ostorozta feleségét, lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátához vágta őket. „Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti.”

Magyar erre úgy reagált, hogy volt felesége „a hangfelvételen elhangzott, a jogállamot alapjaiban megrengető, állításairól elterelendő a figyelmet kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve”. Azt állítja, Varga nem ír igazat. „Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért, mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod és nem mersz velük szembemenni” – tette hozzá.

Később a kegyelmi botrány óta hallgató Varga újabb Facebook-poszttal jelentkezett. „Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival” – fogalmazott, és további súlyos állításokat tett volt férjéről. Azt írta többek között, hogy Magyar megfenyegette őt és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy ezt a felvételt nyilvánosságra hozza, ha nem állítják vissza az állami nagyvállalatoknál betöltött, jól fizető pozícióit.

„Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi. Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez” – a kormány nevében Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyar Péter régi jóbarátja reagált a közzétett hangfelvételekre. Gulyás szerint Magyar az új Márki-Zay Péter, „annyi csupán a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.”

Mindeközben Bayer Zsolt kormánypárti publicista a Magyar Nemzetben azt írta: nagyjából tíz éve tudják a Fideszben, hogy Magyar miképpen bánik a feleségével. Fideszes politikusok, képviselők pedig központi utasításra osztják meg Varga Judit Facebook-bejegyzéseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!