Gulyás Gergely a kormány Facebook-oldalán is elmondta, hogy Magyar Péter hangfelvétele „sok hűhó semmiért”

2024. március 26. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a Magyar Péter által kedden közzétett hangfelvételre, amely Magyar szerint a korábbi állításait támasztja alá. „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!” – írta Facebook-oldalán Gulyás, akit Magyar Péter korábban a barátjának nevezett.

Gulyás ezzel arra utalt, hogy Varga Judit arról írt a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után: Magyar Péter egy alkalommal üvöltözött vele és szidalmazta, és közben könyveket vágott a hátához. A volt igazságügyi miniszter állítása szerint Magyar Péter több mint egy éve zsarolta a róla készült hangfelvétellel. Az alig pár perces felvételen Varga Judit arról beszél, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl–Völner-iratokból.

A kormány hivatalos oldalán is megjelent egy rövid videó, amiben Gulyás Gergely gyakorlatilag ugyanezt mondja el, mint amit leírt a posztjában.

Magyar Péter közvetlenül azelőtt hozta nyilvánosságra a hangfelvételt, hogy belépett volna a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületébe kedd reggel 9 óra körül. Magyart azért hívták be, hogy bemutassa azokat a bizonyítékokat, amelyekről múlt szerdai meghallgatása során beszélt. A sajtónak akkor azt állította: Rogán Antal és/vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben. A nyomozati anyag Telexhez eljutott verziójában valóban akadnak nehezen magyarázható lyukak.

A másik erős állítása pedig az volt, hogy a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest. Erről a Telexhez is eljutottak információk. Magyar Péter azt is állította, hogy Schadl Rogán Antal embere volt.

Gulyás Gergely a február 16-i kormányinfó óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt. A kormány tájékoztatása szerint február végén megműtötték, húsvét után tér majd vissza. Azon a februári kormányinfón Gulyás azt mondta, hogy Magyar Péter hónapokkal korábban megírta neki sms-ben, hogy mire készül, de ő nem próbálta meg erről lebeszélni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!