Gulyás Gergely Magyar Péterről: Nem szeretem, ha fenyegetnek

2024. február 16. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hívta, nem kereste, nem beszélt Gulyás Gergely barátjával, Magyar Péterrel, mióta az előállt a NER-t, fideszes politikusokat, a kormány tagjait érintő súlyos állításaival, derült ki a kormányinfón az ATV kérdésére adott válaszából. És miért nem? Gulyás szerint ennek két oka is van, az egyik, hogy hónapokkal ezelőtti utolsó beszélgetésük alkalmával Magyar „előre megmondta, hogy ha az ő megbízatásai megszűnnek, akkor azt fogja csinálni, amit most tesz”.

„Megírta nekem, ezért tudtam” – mondta Gulyás.

Az ATV főmunkatársának kérdésére, miszerint nem próbálta-e lebeszélni erről, Gulyás annyit válaszolt:

„Nem, nem próbáltam meg, mert nem szeretem, ha fenyegetnek.”

Gulyás állítására szinte azonnal reagált Facebookon Magyar Péter, tagadva a fenyegetést.

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.

Magyar szerint inkább Gulyás volt az, aki őt burkoltan megfenyegette, nem tarthatja meg állásait:

„Megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk” – írta Magyar.

Magyar kiterjedt kormányzati kapcsolatrendszerrel rendelkezik, és számos helyről kaphat érzékeny információkat a NER belső világából. Volt felesége, Varga Judit négy évig volt igazságügyi miniszter, de egyetem óta közeli barátja Orbán egyik legfontosabb minisztere, Gulyás Gergely is.

„Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal minisztériuma hagyja jóvá”

mondta Magyar a Partizánnak adott interjújában. Amíg Rogán csapata nem bólint rá, gyakorlatilag semmi nem kerülhet nyilvánosságra. Magyar szerint legfeljebb egy-két miniszter lehet ez alól kivétel: például Gulyás Gergely és Szijjártó Péter. „Itt katonai rend van. A kommunikációban az van, amit Rogán Antal mond.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!