Magyar Péter: A volt feleségem kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt

2024. március 26. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

„A volt feleségem a hangfelvételen elhangzott, a jogállamot alapjaiban megrengető, állításairól elterelendő a figyelmet kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve” – posztolta a Facebook-oldalán Magyar Péter, aki jelenleg ügyészségi meghallgatáson van, kedd reggel 9 órára hívta be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, hogy bemutassa azokat a bizonyítékokat, amelyekről múlt szerdai meghallgatása során beszélt.

Magyar azután posztolt, hogy volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter egy hosszú, bántalmazásról szóló poszttal reagált Magyarnak, miután ő nyilvánosságra hozta a korábban beígért hangfelvételt.

Varga a posztjában többek között azt is írta, Magyar egy éve zsarolja azzal, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, ami Magyar szerint bizonyítja, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben.

„Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért, mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod, és nem mersz velük szembemenni. Szerintem ne félj, az igazság felszabadít. Egy ország állna mögéd”

– írta Magyar Péter a volt felesége posztjára reagálva. A volt igazságügyi miniszter kedd reggeli posztjában egy januári esetről írt, amikor leírása szerint hajnali 2 körül arra ébredt, hogy az akkori férje hazaér.

„Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt, és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket” – írta Varga.

A kedd reggel nyilvánosságra hozott felvételen Magyar Péter és Varga Judit a Schadl–Völner-ügyről beszélgetnek. Varga itt azt mondta, Rogán Antalék kihúzatták magukat az iratokból, Polt Péter pedig nem ura a helyzetnek az ügyészségen. A volt igazságügyi miniszter azt is állította, Völner Pálnak már 2021 tavaszán szóltak a nyomozásról és arról, hogy „hagyja abba”.

Arról a Telex is értesült, hogy Völner Pálnak még a meggyanúsítása előtt jelezhették, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Csak miközben Varga azt állítja, már Völner meggyanúsítása előtt fél évvel szóltak neki – Völnert 2021 decemberében gyanúsították meg – a Telex értesülései szerint erre kis esély van, mert a Telex birtokában lévő lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az államtitkár 2021 nyarán és őszén még egészen nyíltan beszélgetett Schadl Györggyel.

Völner és Schadl viszonyában hirtelen állt be változás, miután Völnert behívták a Karmelitába, ennek részleteit ebben a videóban foglaltuk össze:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!