Varga Judit: Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember

2024. március 26. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Sokáig úgy gondoltam, hogy egykori borzalmas házasságom részleteit nem fogom megosztani a nyilvánossággal. Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat” – írta Varga Judit legújabb posztjában azután, hogy volt férje, Magyar Péter nyilvánosságra hozta a kettejük között zajlott beszélgetés felvételét, amely a Schadl-ügyről szólt.

Varga szerint „a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól” – nem pedig arról, hogy feltárjon egy ügyet, amely valójában minden részletében ismert, a bizonyítékok értékelése pedig a hatóságok és a bíróság dolga.

Volt férjéről nárcisztikus bántalmazóként ír. „Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival. Tartozom ezzel sok-sok olyan embernek is, aki hasonló helyzetben él és még nem találta meg a kiutat” – áll Varga posztjában.

A folyamatos bántalmazásról és megfélemlítésről író exminiszter szerint egykori férje háromszor is megpróbálta őt zsarolni a felvételekkel:

  • „2023 márciusában, amikor már javában zajlott a válásunk napi magyarpéteres pszichothrillerje, nem sokkal a közös otthonból való kimenekülésem előtt egy szombat este (erre konkrétan emlékszem, de több alkalom is volt) a volt férjem azt mondta, ha elhagyom és továbbra is el akarok válni, akkor feljelent a Központi Nyomozó Főügyészségen és hangfelvételekkel fogja bizonyítani az állításait. Nehéz azt a lelkiállapotot visszaadni, miben lehet ilyenkor egy háromgyerekes anya, akit a saját konyhájában, az alvó gyerekei mellett az akkori házastársa ilyesmivel fenyeget (és még mennyi más aljasságot, lelki terrort alkalmazott, arra nincsenek szavak!).”
  • „Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Tudják, az ilyen típusú pozíciókból volt a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak havonta kb. 3,5-4,5 millió nettó bevétele. Péter ekkor, január 18-a körül egy ún. 24. óra elnevezésű Signal csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik.”
  • A harmadik alkalom pedig az volt, amikor „Dezső András, a HVG újságírója megkereste Pétert a rendőrségi jegyzőkönyv ügyében, Péter egy ideges üzenetet küldött nekem, amiben arra akart rávenni, hogy állítsam le őket és tisztázzam, hogy »semmilyen erőszak nem történt egy szokásos házastársi vitán kívül«. Harmadszor sem engedtem a fenyegetőzésének, erre sem válaszoltam semmit.”

Varga szerint akaratlanul a folyamatos bántalmazásokra is utalást tett Magyar, amikor egy helyen azt írta:

„Én ennek a rendszernek soha nem ártottam. Kifelé Juditnak sem.”

„Értik? Kifelé Juditnak sem. Köszönöm, Péter, hogy egyértelművé tetted a kapcsolati erőszak természetét” – fűzte hozzá az egykori miniszter.

Magyar Péter kedden ismét elment az ügyészségre tanúvallomást tenni, ami előtt nyilvánosságra hozta a tavalyi felvételt. Erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről – ennek tartalmáról ebben a cikkünkben olvashat részletesen –, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül.

Magyar szerint a felvétel nyilvánosságra kerülése után a kormánynak nem marad más választása, mint hogy lemondjon.

A kormányzati reakció Gulyás Gergelytől jött egy 23 másodperces videó formájában. A Telex által megkeresett minisztériumok a felmerülő kérdésekre mind azt közölték, hogy azokra a Miniszterelnökséget vezető miniszter videós posztja ad választ.

Eszerint a kormányzat válasza: „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi. Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay Péter, annyi csupán a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!