Orbán brüsszelezett, Karácsony plusz öt évet ígért, Magyar Péter pártot szervez

2024. március 15. – 08:17

frissítve

Orbán brüsszelezett, Karácsony plusz öt évet ígért, Magyar Péter pártot szervez
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Március 15-én Orbán Viktor arról beszélt, hogy a magyarok szuverenitását nem lehet sérteni, el kell foglalni Brüsszelt, azaz az EU központjában kell elérni változást.
  • Az ellenzéki pártok közül a DK szerint Orbán Brüsszel elfoglalásáról álmodik, miközben még Budapestet sem sikerült neki. A Momentum szerint a kormányfő beszéde totális valósághamisítás volt, egy gátlástalan és szégyentelen megafonos el akarja hitetni, hogy ő az új Petőfi.
  • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a lezárt Szabadságon hídon tartott pikniket, a társelnökök odaszúrtak Magyar Péternek.
  • A NER-rel szembeforduló Magyar Péter bejelentett egy 12 pontos programot, és azt is, hogy először közösséget, majd párt szervezésébe kezd.
  • Karácsony Gergely szerint Magyarország napról napra közeledik Oroszországhoz, a kormánynak pedig nem ajánlata van a budapestieknek, hanem hadüzenete. A főpolgármester azt ígérte, 5 évvel tovább fognak élni a budapestiek, ha megválasztják.
  • A Mi Hazánk a Pilvax közben emlékezett, az MSZP koszorúzott, a Jobbik a Batthyány Lajos-örökmécsesnél ünnepelt, a Momentum Nagytétényben tartott pikniket.

Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listavezetője a lezárt Szabadság hídon tartott pikniken arról beszélt: az bántja, hogy a politikusok elfelejtették miért vannak: az emberekért. Felidézte, hogy 200 milliót osztottak ki helyi szervezeteknek és civileknek, „mi a kampánypénzt rátok költjük”. Szerinte Magyarországon mindenki a messiást várja, de vissza kell venni a kezdeményezést, és az embereknek kell irányítania. „Azért megyek Brüsszelbe, hogy elindítsuk Európa kutyapártosítását” – mondta. Megköszönte azok munkáját, akik segítenek nekik összerakni az EP-programjukat.

Le Marietta – Fotó: Huszti István / Telex
Le Marietta – Fotó: Huszti István / Telex


Magyar nem vitatja a fontosságát a világhatalmakkal való jó diplomáciai kapcsolatnak, de a nap végén európaiak voltak és maradnak. Majd Kossuth Lajostól idézett: „mindent a népért, a néppel együtt, semmit a népről a nép nélkül. Ez a demokrácia”. Demokrácia nélkül lehet élni, de kevésbé érdemes, mondta, majd megemlítette, hogy a kormány kétharmados többséggel bebetonozta a saját kádereit. Szerinte azért egy választáson leválasztható mégis ez a kormány.

Tévedés Magyar Péter szerint az ellenzék részéről, hogy azért lobbizik, Magyarország ne kapja meg a befagyasztott uniós forrásokat. Az uniós forrásoknak szerinte meg kell érkeznie, mert ezek hiányában óriási hátrányba kerül az ország. Az uniós források felhasználását azonban hatékonyabban kell ellenőrizni, és a szabálytalanságokat súlyosabban kell szankcionálni.

Arról is beszélt Magyar, hogy minden magyar EP-képviselőnek a magyar emberek és vállalkozók érdekében kell dolgoznia az uniós intézményekben. Európa a világ egyik leginkább élhetőbb része szerinte. „Magyarország és Európa nem választható külön” – tette hozzá.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Tóth „Bruti” Imre Búcsúzunk Katától című szövegével köszönt el Novák Katalintól. „Külön fájt, hogy egy másik Katát is elvesztettünk, na az tényleg fájt, aztán jöttél te, illetve mentél” – mondta. Arról beszélt, hogy pont az, aki úgy szórta a kegyelmet, mint a lisztet, pont annak nem kegyelmezett a sors. Megköszönte a lemondott államfőnek mindazt, „amit értünk tett”. Felsorolta Novák utazásait: „a magyar emberek helyett is megélted álmainkat, köszönjük!”

„Kár, hogy menned kell, ha már felújítottuk neked a Sándor-palotát, most egy 70 éves bácsi használja a sminkszobád, de neki nem fog olyan jól állni a rúzsod”.


Beszéde végén azt mondta: „Kata, neked mindig fontos volt a szabadság. Olyan komolyan vetted, hogy fizetett szabadságra mentél”.

Magyar szerint őszinte beszédre van szükség, még a Karmelitában sem gondolhatják komolyan, hogy attól ér véget a háború, hogy tízszer kiírják egy nap a Facebookra, hogy legyen béke.

Ahogy az is elfogadhatatlan szerinte, hogy a kormány totálisan leépítette mára a környezetvédelmet, az is, hogy nincsenek érdemi viták az akkumulátorgyárakról.

Tudjuk, hogy a szomszédunkban szörnyű háború dúl, már több mint két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – folytatta a külpolitikai tervével Magyar Péter.

Az egyértelmű szerinte, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, és segítenie kell a menekülteket. Ki kell ugyanakkor azt is mondani, hogy ebben a háborúban Oroszország az agresszor. Jogos Ukrajna területvédő harca, de nem nézhetjük el nekik a magyar kisebbségek jogainak korlátozását sem.

Magyarország biztonsága szempontjából kiemelt fontosággal bír Magyar szerint, hogy ismét megbízható NATO-tagállam legyünk.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Magyar az eutanáziáról és Karsai Dánielről is beszélt. Ő azt mondja, a társadalmi viták és valódi konzultációk azért lennének hasznosak, hogy az ilyen fajsúlyos kérdésekben mindenki véleményt nyilváníthasson, ne csak a parlamentben ülő szavazógépekként funkcionáló képviselők.

Ezután a gyerekvédelmet is érintette: „a magyar kormány nem garantálta a legvédtelenebb gyerekek biztonsághoz fűződő jogát”, ahogy a gyerekvédelmi szakemberek sem tudták ezt garantálni. Felemlegette, hogy a kormány még most sem kért bocsánatot a bicskei áldozatoktól.

A Mi Hazánk megemlékezésén, a Pilvax utcájában háromszor is elsütötték az ágyút, ami mindegyik alkalommal irdatlanul hangos volt. A megemlékezők nagy része be is fogta inkább a fülét.

Az egészségügyben és a szociális szférában áldatlan állapotok vannak – jelentette ki Magyar Péter. Alulfizetett ápolók, túlterhelt orvosok, hosszú várólisták, a fiatal, jól képzett orvosok külföldre távozása, sok helyen középkori ispotályhoz hasonló állapotok uralkodnak.

Az egészségügy gyökeres átalakítása, az orvosbárók leváltása nem várhat egy percet sem Magyar szerint, mert minden egyes perc késlekedés emberéletekbe kerülhet. A rogáni propagandára költött közpénz jó alapot teremtene az egészségügy megmentésére. Önálló egészségügyi és szociális minisztériumot kell haladéktalanul felállítani, tette hozzá.

Magyar Péter szerint sok mindennek nem a pénzről kéne szólnia, hanem az odafigyelésről és jószándékról, külföldi jó példák átvételéről. Szerinte sokan nem tudják belátni, hogy ma már nem a poroszos oktatási modell szolgálja a gyerek és az ország jövőjét. Azt ígérte, az oktatás szabadsága és tanárok megbecsülése is egy új kormány céljai között lesz. És létrehozzák az önálló oktatási és kulturális minisztériumot.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Az oktatás és az egészségügy két olyan terület, ahol azonnali és radikális változásra van szükség Magyar Péter szerint.

„Minőségi oktatás és egészségügy nélkül nincs magyar jövő.”

Tarthatatlannak tartja Magyar, hogy a kormány elzárkózott a pedagógusokkal, a szülőkkel és a diákokkal való párbeszédtől. Miközben a kormányzati propaganda olimpiai nemzetről és mindennapos testnevelésről beszél, Magyar szerint a fideszes érdekkörbe tartozó közétkeztetés vállalhataltan minőségű ételeket ad a gyerekeknek. „Követeljük a teljes oktatási rendszer reformját, a szakszervezetek bevonását, és az érintettek meghallgatását.”

Ha a globalisták megkaparintják Magyarországot, pár éven belül a vendégmunkások a családjaikat is magukkal fogják hozni. A Pilvax közben tartott demonstráción egy elképzelt Fülöp-szigeteki vendégmunkás, Carlos Mendoza példáján keresztül olyan jövőt vizionált a Mi Hazánk politikusa, amiben GMO-s ukrán gabonából készült kenyeret fogunk enni, kötelező oltakozást fognak elrendelni az akkugyárak károsításai miatt és nem használhatunk majd készpénzt. Dúró Dóra azért gyorsan felvázolta a Mi Hazánk alternatív jövőképét is, amiben itthon megtermelt élelmiszereket ehet majd mindenki, ugyanúgy fizethetünk majd készpénzzel, és nem lesznek olyan mesék, amikben hercegek szeretnek egymásba.

Dúró Dóra a Pilvax közben – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Dúró Dóra a Pilvax közben – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Magyar szerint a szülés körülményei is kiemelten fontosak, a kormány viszont eltörölte a szabad orvosválasztást, és úgy tekint a szülésre, mint egy vakbélműtétre: „őszes, nyugdíjaskorú, pocakos férfiak döntöttek”, semmibe véve a szülő nők döntéseit. Szerinte a kormány a részsikeresen kívül folyamatosan romló számokat tud bemutatni, de az új politikai erő olyan világot akar, amiben grandiózus bérlakásprogram lesz, a szülés körülményeinek optimalizálása, szülő nők munkaerőpiacra való könnyebb visszatérése.

Az Orbán-kormány egyik legfontosabb üzenete a családok támogatása. Mégis, a tavalyi évben született a rendszerváltás óta a második legkevesebb gyerek – folytatta Magyar Péter.

A sikerpropaganda mást mutat, ám a valóságban az állami hitelprogramok és a támogatási formák ellenére egyre kevesebb gyerek születik. Ennek az az oka Magyar szerint, hogy hiányoznak az a többszáz ezer külföldre távozó magyar, és a külföldön megszülető magyar gyermekek tízezrei. „Lassan visszafordíthatatlanná válik a magyar társadalom elöregedése” – jelentette ki.

Ahhoz, hogy a fiatalok gyermekvállalásba belevágjanak, Magyar szerint egy békés, élhető országra lenne szükség, ahol stabilitás és kiszámíthatóság uralkodik egy inspiáló jövőképpel.

Magyar szerint fontos észben tartani, hogy ez az utolsó 7 éves uniós ciklus, amiben érdemi támogatást kaphat Magyarország, és ha ezeket a forrásokat sem tudja a kormány a tisztes kkv-kat támogatva felhasználni, akkor marad a szegény ország, gazdag oligarcha réteggel, mondta.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Hol vannak a hiányzó pénzek? Magántőkealapokban, jachtokban, külföldi számlákon, mondta. Szerinte azu első és legfontosabb lépése kell lennie egy új kormánynak, hogy az Európai Ügyészséghez csatlakozik. Leváltják Polt Pétert, a jelenlegi legfőbb ügyészt, hogy a következő függetlenül végezhesse a munkáját.

Az uniós csatlakozás óta több tízezer milliárd forintnyi uniós pénz érkezett Magyarországra Magyar Péter szerint. Mit csinált ezzel a hatalom? – tette fel a kérdést.

„Egy évtized alatt Magyarország az unió második legszegényebb és a legkorruptabb országa lett.”

Kialakult egy kör szerinte, ahova áramlik a pénz, miközben a kisvállalkozók és gazdák egyik napról a másikra próbálnak túlélni.

Arról is beszélt, hogy mindeközben a kormány milliárdos támogatásokkal csábítja a multikat Magyarországra. Olyan cégeket hoznak ide, akiket nem érdekli a magyar emberek jóléte és egészsége, az ország földjei és a levegő tisztasága. Egyedül a profit számít nekik. „Ígérem nektek, hogy nem fogjuk hagyni, hogy pillanatnyi haszonszerzés miatt kiárusítsák gyermekeink és unokáink jövőjét.”

Magyar szerint ki kell mondani, semmi sem mehet úgy tovább, mint az utóbbi 30 évben: morális, politikai, gazdasági válság van Magyarországon. Az embereknek megingott a bizalma a Magyarországot irányító teljes politikai elitben, a magyarok már nem hisznek az országot saját hűbérbirtokként kezelő kormánytagoknak, de az ellenzéknek sem. És egyre többen ismerik fel, hogy a politikusok által mesterségesen létrehozott árkok és viták a nemzeti vagyon szűk haveri körnek való átjátszását hivatott elfedni.

A márciusi ifjak példát mutattak összetartozásból is Magyar Péter szerint, a magyarság jelentette 1848-ban is az összekapcsolódást. Azt is megtanították, hogy nem lehet elveszíteni a reményt.

„Mutassuk meg, hogy mi polgárok, konzervatívok szociáldemokraták, liberálisok elsősorban magyarok vagyunk. Mutassuk meg, hogy közösen képesek vagyunk megváltoztatni hazánk jövőjét” – fogalmazott Magyar Péter, aki egy szuverén, európai, polgári Magyarországot szeretne.

„Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az oligarchák, és még csak nem is a döbrögik országa”

– jelentette ki.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Magyarország a Hunyadiak, az Arany Jánosok, a Márai Sándorok és a Lúdas Matyik országa.

Magyar Péter szerint az 1848-as forradalmárok példát mutattak összetartásból, leképezték az egész magyar nemzetet, voltak köztük katolikusok, reformátusok, liberálisok, konzervatívok is. Kossuth Lajos és Széchenyi Istvánt sok tekintetben egy világ választotta el, de a nemzeti minimum mentén együtt tudtak dolgozni. Szabad, szuverén európai nemzetet akartak létrehozni.

A márciusi ifjakat eleinte senki nem vette komolyan, kinevették őket mindenhol – folytatta Magyar Péter a beszédét. A márciusi ifjak azonban hittek az igazukban, és tisztában voltak vele, hogy a leghosszabb és legnezebb út az első lépéssel kezdődik.

Néhány napon belül az egész nép az ifjak mögé állt, pár héten belül pedig egész Európán végigsöpört a forradalom: „az emberek fellázadtak az elnyomás, a hazugság és az önkény ellen”. A legtöbb helyen végül a hatalom véres csatában leverte a forradalmakat, de már soha nem lehetett visszazárni a kiszabadult szellemet a palackba.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Magyar Péter a színpadon, a Nemzeti dalból idézett kezdésnek, majd arról beszélt, 176 éve a Pilvax kávéházban Petőfi Sándor és társai egy új világot álmodtak, egy új hazát, ahol egy felelős, elszámoltatható kormány irányítja a közügyeket, ahol szabad a sajtó, ahol megszűnnek az űrbéri viszonyok és mindenki egyenlő. Ahol a bíróságok függetlenek, a nemzeti bank az ország érdekében működik, és ahol a legfontosabb négy szó a béke, szabadság, testvériség, egyenlőség.

„Lesznek beszédek Katákról, mert ugye kettőt is elvesztettünk két év alatt” – ismertette Tóth „Bruti” Imre, a párt EP-képviselőjelöltje a Kutyapárt hídfoglalásának délutáni programját. Fél négy előtt nem sokkal elkezdődtek a színpadi előadások, először Leslie & MC Ron freestyle zenélt a színpad előtt egyre sűrűbb tömegnek. Több ember kezében magyar zászló van, de egy török zászlót is kifeszítettek a hídra. A zenés performanszok után jönnek a beszédek, felszólal többek közt Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere, Juhász Veronika önkormányzati képviselő és a párt régi-új társelnökei is. A színpadi programok mellett folytatódnak az események a „Kutyapárt menni Európa” standjainál is a Szabadság híd többi részén.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Magyar Péter egyik első Facebook-bejegyzése volt egy idézet az István, a király című rockoperából:

„Valakinek holnap le kell mondani hivataláról. Oh mondd, te kit választanál?”

Most ezt játsszák le az Andrássy úton.

Nagy Ervin szavalja a Nemzeti dalt Magyar Péter zászlóbontásán, többen vele szavalták a színpadhoz közel.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

'48-ban Metternich titkosrendőrsége volt, ma Rogán Antal vezeti a titkosszolgálatokat, akkor Bécs volt, ma Brüsszel – ilyen párhuzamok vannak a 176 évvel ezelőtti és a mostani viszonyok között a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje, Grundtner András szerint.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Epres Attila színművész a politikai elvekről és morálról szóló levelet olvasott fel Magyar Péter tüntetésén. A levélben erről írtak: „Teleki Pál inkább fejbe lőtte magát, mint hogy vállalja a szégyent, amit a délszlávok megtámadása jelentett volna számára. Merem remélni, hogy hasonló politikai morál még létrejöhet Magyarországon.”

Sokezer levelet kapott Magyar Péter, miután februárban a színre lépett, és interjút adott a Partizánnak. A levelekből Epres Attila és felesége, Madarász Éva színészek olvasnak fel.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

„Odaállok Magyar Péter mellé, mert mindig kell egy első fecske. Én letettem a garast mellette. Lehet, hogy bátor vagy vakmerő vagyok, de úgy gondolom, ő tudja elhozni a változás szelét az országba”

– mondta Nagy Ervin színész a Telexnek, aki színpadra lép a NER-rel szembeforduló Magyar Péter által meghirdetett demonstráción. Részletek ebben a cikkünkben.

Továbbra is a Székely Mihály utca vonalában kezd tömörülni a tömeg, de sokan állnak az Operaház előtt is, a kivetítőnél.

A Sztárban sztár műsorában feltűnt Kálóczi Réka énekli a színpadon a Varga Miklós Európa című slágerét. Közben Magyar Péter Facebook-oldalán már több mint 37 ezren követik az élő videót.

Fotó: Magyar Péter / Facebook
Fotó: Magyar Péter / Facebook
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!