Vizsgálja a rendőrség a rejtett kamerás videót, amin K. Endre az egyik bicskei áldozatra próbál nyomást gyakorolni

2024. március 11. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magánszemélytől érkezett feljelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra az RTL Házon kívül című műsorában leadott riportja miatt, amiben K. Endre, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt lakóját arról próbálja meggyőzni, hogy változtassa meg a rá vonatkozó vallomását. A Telex kérdésére a rendőrség hétfő reggel közölte, hogy a feljelentés tartalmát és a riportban elhangzottakat is vizsgálja a BRFK.

A vasárnap kora este leadott műsorban rejtett kamerás felvételen az látszott, hogy K. Endre a kegyelmi ügy egyik főszereplője, akit Novák Katalin tavaly a pápalátogatás alkalmából elnöki kegyelemben részesített, az elmúlt két hétben kétszer is Budapesten járt, és találkozott az otthon egyik volt lakójával, a pedofil exigazgató egyik áldozatával, és arra próbálta rávenni, változtassa meg a rá vonatkozó vallomását – hangzott el az RTL Házon kívül című műsorában.

A most 21 éves fiú, akit korábban éveken át szexuálisan zaklatott az otthon volt igazgatója, az RTL-nek azt mondta, hogy K. Endre két hete kereste meg először, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és az anyjának, és be is vásárolt nekik. Cserébe azt kérte a fiútól, hogy mondja videóra, Endre bácsi ártatlan. Az RTL rejtett kamerás felvételein látszik, hogy a volt igazgatóhelyettes egy padon ül a most 21 éves, molesztált fiú mellett. K. Endre többször próbálta rávenni a fiút arra, tegyen újra vallomást, de a fiú ez ellen tiltakozott.

A rejtett kamerás videón K. Endre azt magyarázta a fiúnak, hogy nem igaz, ami a bírósági ítéletekben szerepel, és ő ott sem volt akkor, amikor az igazgató arra kényszerítette az egykori áldozatot, hogy módosítsa a korábbi vallomását az érdekében.

„Majd lecseng, és ha eljön az igazság napja, akkor sok minden kiderül. Akkor majd fény derül arra is, hogy engem meghurcoltak, a köztársasági elnököt, itt politika az egész, tudod”

– mondta K. Endre, akit tavaly áprilisban a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesített Novák Katalin. A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese korábban azért ült börtönben, mert az ítélet szerint zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. K. Endréről szóló portrénkat itt olvashatja.

A kegyelmi ügybe belebukott a köztársasági elnök, a kegyelmet ellenjegyző korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit, valamint lemondott Balog Zoltán a református egyház zsinati elnökségéről, püspöki címét azonban megtartotta.

Balog Zoltán felelőssége azért merült fel a Novák Katalin lemondását hozó botrányban, mert a Direkt36-nak és a Telexnek több egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás azt állította, hogy a kegyelmi ügyben fontos szerepet játszott Novák tanácsadójaként és régi mentoraként. Információk szerint Balog biztatta a köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet K. Endrének. Balog korábban azt mondta, nem kételkedik az otthon volt igazgatóhelyettesének ártatlanságában, de később sem árulta el, miért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!