Börtönben marad a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

2024. február 29. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a volt gyermekotthoni igazgatót a bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék. A büntetés-végrehajtási bíró a csütörtöki meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött arról, hogy Vásárhelyi János feltételes szabadságra bocsátható-e.

„A bíró úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra” – írták. A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

A Székesfehérvári Törvényszék korábban 9 év 6 hónap fegyházra ítélte Vásárhelyi Jánost, ezért a férfi legkorábban ennek kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhatott volna. A bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon volt igazgatója eddig kb. 7 évet és 3 hónapot tölthetett börtönben, a büntetés-végrehajtási bíró a meghallgatáson arról döntött, hogy 2 évvel és 3 hónappal összbüntetésének letelte előtt feltételesen szabadon bocsátja-e. A jogerős ítélet szerint Vásárhelyit nem engedték ki.

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatójának súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak. A műsorban arccal nyilatkozott két áldozat, Julián és Levente, akik azért vállalták, hogy kamerák elé állnak, mert egy másik áldozat nem sokkal azelőtt vonat elé ugrott.

Gál András, aki a bántalmazott fiatalokat a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatójának perében képviselte, a Telexnek azt mondta, már a bíróságon büdös volt az ügy. Novák Katalin köztársasági elnök bele is bukott, miután kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

Múlt pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is utalt rá, csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János építési és közlekedési miniszter pedig konkrétan is azt mondta Vásárhelyiről, hogy:

Egy ilyen embert a börtönből nem szabad kiengedni, egy ilyen embert nem 10 évre kell elítélni, hanem sokkal többre, ennek az embernek a börtönben van a helye, szóba sem kerülhet, hogy hamarabb kikerüljön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!