Balog Zoltán még most sem kételkedik K. Endre ártatlanságában egy kiszivárgott levél szerint

2024. február 23. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Kegyelmet kértem egy embernek, akinek elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem” – írta Balog Zoltán abban a csütörtökre datált levélben, amely a Hvg.hu birtokába került. A református püspök vélhetően egyházkerülete lelkipásztorainak szánta a levelet.

Balog ebben a levélben arra utalt, hogy a kegyelmi ügyben betöltött szerepe miatt a református egyházat támadják. Azt írta, hogy „valamilyen módon ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél, még akkor is, ha valójában egy kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina”.

„Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el” – mentegette magát Balog a levélben.

Balog Novák Katalin köztársasági elnök egyik tanácsadója volt, és ő lobbizott azért, hogy kegyelmet kapjon K. Endre, aki arra kényszerített rá áldozatokat, hogy vonják vissza a bicskei nevelőotthon pedofil igazgatójáról, Vásárhelyi Jánosról szóló vallomásaikat.

Balog szerint most az egyházat akarják meggyengíteni rajta keresztül, de úgy érzi, hogy az általa elkövetett hiba csak eszköz.

Balog Zoltán a múlt héten lemondott a református zsinat lelkészi elnökségéről, de továbbra is maradt a reformátusok püspöke. A Hvg.hu értesülési szerint Balog próbálja meggyőzni a püspököket, hogy válasszák meg újra lelkészi elnöknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!