Bemutatta EP-listája első öt jelöltjét a Jobbik

2024. február 13. – 11:07

Bemutatta EP-listája első öt jelöltjét a Jobbik
A Jobbik-Konzervítok EP-listájának első öt jelöltje – Fotó: Jobbik-Konzertavítok

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik-Konzervatívok elnökségének döntése értelmében, illetve a párt választmányának elsöprő többségének támogatásával véglegesé vált a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti listájának első öt jelöltje – jelentette be a párt.

Az korábban már eldőlt, hogy a Jobbik EP-listavezetője az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje Róna Péter lesz. Most bejelentették listájuk újabb négy jelöltjét. Sorrendben:

  • Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, jelenlegi EP-képviselője
  • Balczó Zoltán, a párt volt európai parlamenti képviselője
  • Kvárik Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja
  • Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja, az EU Régiók Bizottságának korábbi tagja, országgyűlési képviselő.

Közleményükben azt írták, hogy az idei európai parlamenti választáson óriási lesz a tét. „Listavezetőnk, Róna Péter nem túlzott, amikor azt mondta: talán a mostani az utolsó lehetőség, hogy a Nyugat része maradjunk! Nem kevesebb a feladatunk, mint az, hogy megakadályozzuk a Fideszt, hogy kivezesse hazánkat az Európai Unióból!” – írták.

Rónát a párt „a történelmi feladatra legalkalmasabb” embernek tartja. A Jobbik-Konzervatívok szerint Róna Péter az Antall József-i „nemzeti minimum” gondolatát szeretné az EP-ben képviselni. „A jogász-, közgazdászprofesszor ezen küzdelmét segítenék képviselőtársként a lista első öt helyén szereplő politikusaink.”

A 2019-es EP-választáson a Jobbik 6,34 százalékkal egy EP-mandátumot szerzett, Gyöngyösi Márton utazhatott ki Brüsszelbe. A párt már 2022 nyarán jelezte, hogy önállóan, tehát a többi párttól külön indul majd az EP-választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!