Toroczkai a bicskei gyerekotthonnál: Ha a Mi Hazánk lesz kormányon, kasztráljuk az igazgatót

2024. február 13. – 19:48

Toroczkai a bicskei gyerekotthonnál: Ha a Mi Hazánk lesz kormányon, kasztráljuk az igazgatót
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Fáklyás felvonulást tartott a Mi Hazánk Bicskén, K. Endre házánál kedd este. A férfi a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettese volt, és zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Novák Katalin tavaly áprilisban, a pápalátogatás ürügyén kegyelmet adott neki, ebbe pedig bele is bukott.

K. Endre ezután úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy Novák Katalinnak és Varga Juditnak az ő kegyelme miatt kellett lemondania. „Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata. Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal” – mondta.

A szélsőjobboldali párt a tüntetést „a homoszexuális pedofil botrány bűnpártolása ellen” hirdette meg K. Endre bicskei házához, a Momentumnak ez nem is tetszett, ezért ők is kivonultak Bicskére, hogy „megvédjék a Mi Hazánk homofób kampányától a bicskei gyerekotthon lakóit”.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

A résztvevők K. Endre házánál gyülekeztek, majd fáklyákat gyújtottak, és elindultak a gyermekotthonhoz. A menet, ami 50-60 emberrel indult, és menet közben nagyjából 150 fősre duzzadt, csendesen, a járdán vonult át Bicskén, rendőrautó kíséretével. A menetet Dúró Dóra és Toroczkai László vezette.

A Mi Hazánk menetét a gyermekotthonnál a Momentum tagjai várták, akik kántálással – „Sem pedofília, sem homofóbia”, „A gyűlölet nem oké” – fogadták a fáklyás menetet.

A nagyjából 20 fős momentumos csapatban jelen volt Hajnal Miklós és Bedő Dávid, a párt két országgyűlési képviselője. A kántálás mellett a Mi Hazánk menetét olyan transzparensekkel várták, mint: „Mi Hazánk az ország szégyene” és „Uszítás helyett valódi gyermekvédelmet!”. A momentumosokat rendőrsorfal választotta el a Mi Hazánk tagjaitól.

A gyermekotthonnál a Mi Hazánk politikusai mondtak beszédeket. Toroczkai László a Momentumnak azt üzente, hogy „olvasgassanak tanulmányokat”, mondjuk az amerikai–kanadai szexológus, Ray Blanchard könyvét, amiben arról ír, hogy a pedofilok többsége a kisfiúkhoz vonzódik. Mint mondta, arról szóló tanulmányokat is át fog küldeni Donáth Annáéknak, hogy azok közül, akiket gyerekként zaklattak, „van, aki homoszexuális lesz felnőttként, van, aki meg pedofil”.

Ezek után arról beszélt, hogy „egy szörnyű dolog miatt jöttünk el ide”, de nem csupán ezért, hanem a Fidesz rendszerhibái miatt is. „Ez a mai rendezvény a Fideszről szól, ő uralkodik ebben az országban, ma már minderre rátette a mancsát.”

A bicskei gyerekotthonban történtekről azt mondta, V. János igazgató „szörnyeteg”, és „ha mi hazánkos kormánya lesz Magyarországnak, akkor őt kasztráljuk”.

Toroczkai szerint V. János hosszú éveken keresztül megúszta a zaklatásait, amiket szerinte „eltussoltak”, ez pedig szerinte nem egyedi eset. Felemlegette Kaleta Gábor nagykövet esetét, akit titokban hoztak haza Peruból. „A Fidesz nem a gyerekeket, hanem a Kaleta Gáborokat védi meg.” Beszélt Szájer Józsefről is, aki „szemtelenül, pofátlanul tette, amit tett: „Covid-lezárások idején ment el egy deviáns buliba.”

„Mondja meg nekem valaki, mitől lehet magyar, nemzeti, keresztény ez a Fidesz?” – tette fel a kérdést, majd azt mondta, az „igazi magyar út” a Mi Hazánké. Azt is elmondta, alkotmány- és törvénymódosításokat nyújtanak majd be, amik szerinte igazi büntetést fognak adni a pedofiloknak – ezekkel örökre kivonnák őket a társadalomból.

Dúró Dóra a bicskei gyermekotthon előtt – Fotó: Huszti István
Dúró Dóra a bicskei gyermekotthon előtt – Fotó: Huszti István

Dúró Dóra azzal kezdte beszédét, hogy most megint olyan témáról kell beszélni, ami nem képezhetné vita tárgyát. Mint mondta, szerinte nem igazságszolgáltatás az, hogy a bicskei pedofil igazgató csak 8 évet kapott.

„Hát ordít, hogy rendszerszintű változás kell, és igenis kasztrálni kell a pedofilokat!”

Dúró szerint a Mi Hazánknak az a dolga, hogy tükröt tartson a kormánynak. „Nem hagyhatjuk, hogy Magyarország Tónik (Rogán Antalok) homokozója legyen”. Beszéde közben a momentumosok azt kántálták: Fidesz-bérencek.

László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője „vérlazítónak” nevezte Novák Katalin kegyelmi döntését, és azt mondta, az lerántotta a leplet az eddig gyermekvédelemről beszélő Fidesz valódi mivoltáról is. Ez a Fidesz-kormány nem a nemzet és család érdekeit védi – mondta László, aki szerint a kormánypárt beleremegett a botrányba, és szavazók százezreit veszítette el pár nap alatt.
Beszédét azzal zárta, szégyellje magát „a pedofilokat bújtató Fidesz és az eltorzult lelkületű baloldal”. Beszédét a Momentum tagjai „homofóbok vagytok” kiabálásokkal fűszerezték.

A beszédek végén meggyújtották a „megemlékezés mécseseit” a gyerekotthon bejáratánál. Ezután a résztvevők hazaindultak.

A Momentum tüntetői a gyermekotthon előtt – Fotó: Huszti István
A Momentum tüntetői a gyermekotthon előtt – Fotó: Huszti István

Novák Katalin köztársasági elnök múlt hétvégén jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből. K. Endréről két korábbi kollégája is beszélt: egyikük azt állította, hogy a férfi „gyakorlatilag lefogta a gyerekeket, hogy más bánthassa őket. Ott tartotta, oda csalogatta és kényszerítette, hogy a törvényes védelmet se kaphassák meg a gyerekek.”

Novák Katalin még a lemondásakor sem adott magyarázatot arra, hogy miért adott kegyelmet K. Endrének. Ahogy Orbán Viktor által benyújtott alkotmánymódosítás sem adott választ a történtekre, hiszen az csak a jövőbeli ügyekre vonatkozik, K. Endre kegyelmi ügyét már nem befolyásolja.

A Direkt36-nak és a Telexnek több egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás azt állította az elmúlt napokban, hogy a kegyelmi ügyben fontos szerepet játszott Novák tanácsadójaként és régi mentoraként Balog. Információk szerint Balog biztatta a köztársasági elnököt, hogy K. Endrének kegyelmet adjon. A Telex birtokába jutott körlevélben Balog a lelkipásztor és presbiter testvéreinek azt írta, hogy K. Endre kegyelmi kérvényét nem ő nyújtotta be és nem ő terjesztette fel, a pedofíliát pedig mélységesen elutasítja.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan kedden este az MTI-nek eljuttatott rövid közleményben ostobaságnak és hírlapi kacsának nevezte „a baloldali sajtóban Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban megjelent állításokat”. Szerinte a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!