Bayer Zsolt Novákék lemondása után: Az is dolgunk, hogy erőt mutassunk, ha kell, hát az utcán

2024. február 11. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Moralitás és immoralitás címmel közölt publicisztikát Bayer Zsolt kormányközeli véleményvezér a Magyar Nemzetben vasárnap. Nem meglepő módon az elnöki kegyelmi ügyről és a lemondásokról van szó ebben, bayeri stílusban.

A saját nagyapjáról szóló ügyében is sokszor ellentmondásosan fogalmazó Bayer azzal kezd, hogy önmaga korábbi véleménycikkét idézi arról, hogy Novák Katalin ügye nem jogi, hanem morális jellegű, valamint az ellenzéknek nincs morális alapja bármit is követelni a köztársasági elnöktől. Bayer azzal folytatja, hogy fenntartja korábbi állításait, amit pont Novák és a szintén érintett Varga Judit egykori igazságügyi miniszter távozása is igazolt. Erős nőpárti kijelentést tesz: „Ebben a két nagyszerű asszonyban, anyában, nőben több tartás és méltóság van, mint az ellenzékben összes tagjában valaha volt és lesz.”

Ezután a Tom Sawyer-könyvből idéz, amiben a címszereplő magára vállalja egy könyv megrongálását, amit voltaképp a szerelme követett el véletlenül. Tom Sawyer a szerelméért elviselte a verést és a kétórás bezárást is, és itt egy snittel már ott tartunk, hogy Novák és Varga pedig a hazáját és politikai közösségét védte meg. Így folytatja Bayer:

„Novák Katalin és Varga Judit hibát vétettek. Nem voltak talán elég körültekintőek, talán félrevezették őket (ha igen, ha ez az igazság, remélem, a főbűnös élete végéig menekülni fog).”

Bayer szerint a két politikus helyesen cselekedett, mutatva, hogy a fideszes oldalon „a hibáknak is súlyos következményeik vannak, míg odaát a bűnöknek sincs az égvilágon semmi következménye”. Pető Péter 24.hu-főszerkesztő publicisztikáját is előveszi, amiben Pető azt fejtegette, hogy az ellenzék dolga most „a pedofilügy átorbánozása”, a Fideszé pedig erejének érvényesítése. Ez is történik szerinte azzal, hogy az ellenzék Orbán Viktor kormányfő távozását követeli.

Szerinte semmi köze ehhez Orbánnak, hisz az államfő joga a kegyelemadás, ami – hiába írja Bayer, hogy de jure tény – nem feltétlenül így van, hisz a kormányzat képviselője, az igazságügyi miniszter terjeszti az elnök elé a kegyelmi listát, majd ellenjegyzi Novák aláírása után. Bayer ezután levezeti, az ellenzék által követelt közvetlen elnökválasztás miért nem reális, visszautalva a rendszerváltás körüli döntésre.

Bayer „csőcselékmentalitásnak” nevezi, hogy az ellenzék tüntetget, és közben mindenkit lepedofiloz, akinek minimális köze is lehet a kegyelmi ügyhöz.

„A csőcselék pedig ott bőg, ugat, vinnyog mögöttük az utcákon, tereken, a lehető legaljasabb táblákat lóbálva” – fejtegeti a publicista.

Visszatér ezután arra, hogy a fideszes oldalon mindig van következményük a hibáknak, így Schmitt Pál, Szájer József, Novák Katalin, Varga Judit mind lemondtak, míg a másik oldalon Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Gréczy Zsolt, Lackner Csaba nem tettek így. Szerinte a „pedofilsimogatáshoz” semmi köze a kormányoldalnak, csak a másiknak, hisz a Fidesz és a KDNP hozta létre a gyermekvédelminek nevezett (amúgy erősen homofób) törvényt, „az ellenzék ezt minden lehetséges módon és fórumon támadta, és Brüsszelbe rohangál, hogy emiatt ne kapja meg Magyarországnak járó pénzeket”.

Innentől Bayer összemossa az „LMBTQ-propagandát” a pedofíliával, majd idéz a New York Timesból, „a Soros György nevű kártékony gazember faliújságjából”, ami Novák lemondását ezzel a címmel tette ki: „A magyar köztársasági elnök belebukott a szexbotrányba” (ami nem fedi a valóságot, a cím fordítása inkább: A magyar elnök lemond a felháborodás miatt, amit a szexuális visszaélési ügyben hozott kegyelem okozott).

Bayer végül azt írja, kötelességük megköszönni a két politikusnőnek a cselekvést, és hogy „megnyugvást és békét kívánjunk, és reménykedjünk, hogy további lelki sérülések nélkül átvészelik mindezt, elsősorban az undorító ellenzék és a csőcselék szellemi-lelki lincselését”. Végül egy bújtatott Békemenet-felhívást is elhelyez:

„S igen, az is dolgunk még, hogy erőt mutassunk. Komoly erőt. Amilyen csak nekünk van. Ha kell, hát az utcán. Lássák a hiénák, hogy itt vannak az oroszlánok!”

A 444 később arról írt, a Hír TV-n futó Sajtóklub vasárnapi adásában arról beszéltek a meghívott kormányközeli megmondóemberek, hogy március 15-én kellene „utcai erődemonstrációt” tartani.

Az eddig történtek

A kegyelmi ügy azután robbant ki, hogy kiderült, Novák Katalin a pápalátogatás ürügyén kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki a bíróság szerint segített eltussolni az igazgató pedofilügyét. A döntés azért is váltott ki nagy felháborodást, mert ellentétes volt a Fidesz legfontosabb politikai üzeneteivel, a gyerekek és a családok védelmével. A botrány hatására több ismert közéleti személyiség is kilépett Novák tanácsadói testületéből, és Bayer Zsolt is magyarázatot követelt a köztársasági elnöktől.

Miután csütörtökön Orbán Viktor is megszólalt a kegyelmi ügy miatt, már lehetett sejteni, hogy Novák Katalin politikai pályafutásának meg vannak számlálva a percei. A köztársasági elnök szombaton, a közmédiában jelentette be lemondását. Vele együtt lemondott Varga Judit is, aki még igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kegyelmi kérvényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!