Bayer: A köztársasági elnök nem hallgathat tovább

2024. február 10. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzetben írt hosszú publicisztikát a pedofilügy morális aspektusairól Bayer Zsolt. Ebben hosszan sorolja, hogy szerinte miért nincs a baloldalnak morális alapja, hogy a kormány felé bármilyen kritikát megfogalmazzon. Kiemeli azt is, hogy a döntés jogilag teljesen rendben volt, így a köztársasági elnök feladata, hogy kiálljon az emberek elé, és tisztázza, hogy miért írta alá a kegyelmi kérvényt.

Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség.
Ezt várjuk. És tőle várjuk.
Hiszen – ismétlem ezt is – a dolog jogilag rendben van.

Bayer szerint a jogi részét a kormányzat is helyesen kezeli, amikor benyújtja az alkotmánymódosítást.

A publicista szerint egyre érdekesebb viták bontakoznak ki az ügyben, a semmilyen morális alappal nem rendelkező felháborodók már a kormány és persze a miniszterelnök felelősségét vetik fel.

Ám mindez nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól. Ugyanis ebben az ügyben is mi állunk a jó oldalon, és nekünk van morális alapunk bármire.
Tisztelt köztársasági elnök asszony! Várjuk a válaszokat

– zárja cikkét a publicista.

Az ügyről eddig mindössze egy kérdést kapott Novák Katalin, egy sajtótájékoztatón, ahol érdemben nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért adott kegyelmet K. Endrének. Kocsis Máté annyit reagált az általános felháborodásra, hogy „a kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem”, de kifejtette azt is, hogy a baloldal miért hallgasson mélyen ebben a kérdésben, majd később újabb nyilatkozatot adott ki, amiben azt mondta, hogy ennek a helyzetnek nem lett volna szabad előállnia.

A cikk azután jelent meg, hogy péntek este a Sándor-palotánál a Momentum szervezésében tüntetést tartottak, ahol Novák Katalin lemondását követelték. A tüntetésről, a felszólalásokról szövegben, fotókban is beszámoltunk, illetve összefoglaló videót is készítettünk:




Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!