Baloldal! – ez a Fidesz frakcióvezetőjének válasza a pedofil kegyelmi ügyre

2024. február 6. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Négy nap után először szólalt meg a Fidesz abban a nagy közfelháborodást kiváltó ügyben, amiben Novák Katalin államfő a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt egykori igazgatójának bűntársát részesítette elnöki kegyelemben.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője magáról a konkrét ügyről mindössze ennyit írt a Facebookon: „A kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem.”

Majd jön a „de azért álljunk meg egy pillanatra” átkötés, ami után Kocsis tulajdonképpen azt a magyarázatot adja a máig meg nem indokolt államfői döntésre, hogy: a baloldal.

Kocsis ugyanis ezek után hosszú felsorolásba kezd:

„Az a baloldal, nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben, amelyik nem támogatta, hogy a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofilbűnözők, amelyik ellenezte a kereshető pedofilnyilvántartást és amelyik érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást. Ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon. (A Magyarországnak járó forrásokat részben emiatt tartják vissza.)”

A poszt azzal folytatódik, hogy „akkor nem hangoskodott a Gyurcsány vezette baloldal, amikor Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvételt találtak, meg akkor sem, amikor Bauer Tamás, aztán meg a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőket.”

A Fidesz frakcióvezetője még felsorolja, hogy az sem zavarta a baloldalt és a „dollármédiát”, amikor Józsefváros polgármestere, Pikó András együtt fotózkodott és kampányolt „a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal”, vagy amikor Pulai András azt mondta, hogy „a pedofilokkal együtt lehet érezni”, és attól is eltekintettek, amikor a Jobbik politikusát kapták gyermekpornográf bűncselekményen.

Kocsis szerint „a magyarok átlátnak a szitán, az álságos és kétszínű baloldali akciókon, a folyamatos hazudozáson.”

„Máté, hazudsz, terelsz. Inkább vállaljátok a felelősséget!” – reagált Jámbor András kommentben a posztra, amiben Kocsis Máté őt is szóba hozza. „Legalább nézd vissza, korábban mit hazudtál: akkor azt hazudtad, pedofil halózatot működtetek, most meg már csak egy párttársamnál levő felvételekkel rágalmazol” – írta a Szikra Mozgalom alapítója. „Nemcsak nekem nincs közöm a rágalmaitokhoz, de egyetlen eljárás se zajlik olyan ember ellen, akivel én valaha egy szervezetben voltam” – írta Jámbor András. A baloldali politikus aztán válaszul fideszes pedofilügyeket sorol fel a nevelt lányáról felvételt készítő XVII. kerületi alpolgármesterről, a korábbi VII. kerületi fideszes képviselő pedofil tanárról vagy a pedofilképek miatt elítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövetről.

Mint megírtuk: Novák Katalin köztársasági elnök kegyelembe részesítette a bicskei gyermekotthon kényszerítésért három év négy hónapra elítélt korábbi igazgatóhelyettesét, K. Endrét, aki hamis vallomást akart aláíratni a pedofil igazgató egyik áldozatával. 2016-ban az egyik gyerek szexuális zaklatása miatt már felfüggesztett igazgató ugyanis azzal zsarolta meg a bántalmazott gyereket, hogy ha továbbra is együtt akar élni az unokatestvérével, akkor vissza kell vonnia a terhelő vallomását. Az igazgató berendelte az igazgatóhelyettest, és megkérte, hogy ő írja meg a gyerek nevében a vallomást. K. Endre megírta a gyerek helyett a hamis vallomást, és azt a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni a gyerekkel.

Novák a nagy közfelháborodás ellenére keddi sajtótájékoztatóján sem adott magyarázatot a döntésre. Arról beszélt csak, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket. Ő személy szerint undorodik a pedofíliától, és az elnöksége alatt nem volt, és nem lesz kegyelem a pedofiloknak.

Az ellenzék közben fideszes pedofillobbiról beszél, és Novák lemondását követeli. Hétfőn az MSZP-s Tóth Bertalan Varga Judit lemondását is követelte a Fidesz EP-listájának éléről. Varga felelőssége azért merült fel, mert bár Novák határozott a kegyelemről, a kérelmet miniszerként Varga terjesztette fel, és az érvényességéhez az ő ellenjegyzése is kellett.

Pénteken a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota előtt tartanak tüntetést az ügy miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!