Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a Normafa is fehérbe borult

2023. december 7. – 09:21

frissítve

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a Normafa is fehérbe borult
Havas tájkép a Normafáról 2023. december 7-én – Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Hótakaró alatt ébredt csütörtökön az ország nagy része. A havazás napközben fokozatosan havas esőbe majd esőbe vált, de számolni kell a hófúvásokkal és a köddel is. Hírfolyamunk minden hasznos közlekedési információval.

Forrás: Pilisi Parkerdő
Forrás: Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő szóvivője a vállalat közleményében azt írta, az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett az erdőgazdálkodási vállalathoz tartozó területeken. Mint írták, a fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le, ráadásul mivel a havazást nem előzte meg fagy, az erdőtalaj felázott, így helyenként nagyobb fák is kidőlhetnek a plusz súly miatt. Az erdészeti utak így több helyen gyalogszerrel sem járhatóak, ezért arra kérik a kirándulni vágyókat, hogy ne induljanak útnak.

Az elmúlt 24 órában 3750 eset, vagyis egy csapadékmentes decemberi naphoz képest nagyjából 10 százalékkal több riasztás érkezett az Országos Mentőszolgálathoz, ezek között vegyesen voltak rosszullétek, balesetek, sérülések – mondta az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Reggel 10 óráig a fővárosban 200, országosan 750 hívás érkezett a mentésirányításhoz – mondta.

A mentőkhöz egy halálos vonatgázolásról futott be információ, ez még korán reggel történt Apafa és Debrecen között, ezenkívül a legtöbb esetben fej és végtagsérüléseket kellett ellátniuk.

Hajnal óta több tucat rab takarítja az utcákat, lapátolja a havat a fővárosban és vidéken is, derül ki a BvOP közleményéből. Azt írták, hogy a fogvatartottak a főváros mellett Vácon, Márianosztrán, Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Kecskeméten, Baracskán és Pálhalmán is dolgoznak az utcákon.

Rabok takarítják a havat – Fotó: BvOP
Rabok takarítják a havat – Fotó: BvOP

Azt is írták, hogy a szervezet folyamatosan figyeli kíséri az időjárási körülményeket és ha jelentős mennyiségű hó esik, akkor az intézetek felkészülten várják az önkormányzati megkereséséket.

„A nagyrészt jóvátétel, vagy munkáltatás során megvalósuló jégtörés, utcaseprés és hóeltolás amellett, hogy a társadalom számára hasznos tevékenység, segít a fogvatartottak társadalomba történő visszailleszkedésének folyamatában” – írták.

Videóposztban hívja fel a figyelmet az utak takarítását végző MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Magyar Közút) arra, hogy tilos és veszélyes megelőzni a hókotrókat, sózást végző autókat. A KRESZ szabályait idézve azt írják, azért tilos és veszélyes manőver ez, mert könnyen megcsúszhat az éppen gyorsuló autó, balesetveszélyes és egy esetleges balesettől tényleg megállhat a forgalom.

Az MKIF azt írta még, hogy éjjel 18 mérnökség 110 autóval takarította a pályákat, és jelenleg is több tucatnyi gépük konvojban takarítja az utakat.

Normafáról közölt friss képeket az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon:

Csütörtök fél 11-ig körülbelül háromszáz káresethez – elsősorban kidőlt fák és leszakadt faágak miatt – riasztották az egységeket – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A főváros XIV. kerületében, az Emília utcában egy közterületen lévő fa rádőlt két parkoló autóra. A XVII. kerületben lévő Toldi Miklós utcában egy lakóház udvaráról zuhant rá egy fa az úttestre, miközben elszakított és magával rántott egy kábelt. Az Ady Endre utcában kerítést roncsolt meg egy nagyméretű fa, ami miatt az ott lakók nem tudták elhagyni a kertet. A II. kerületben a Vereckei úton ugyancsak ingatlanuk kertjében rekedtek a lakók egy kidőlt fa miatt.

A Pest vármegyei Vámosmikolán, a Szent János téren egy óvoda tetejére dőlt egy fa. Budakeszin a Rákóczi utcában, a János-hegy felé vezető úton egy fa elzárta az úttestet, továbbá távvezetéket szakított le a frissen hullott hó. Szentendrén a 1116-os úton két fa borult az útra. Úri és Gomba között egy nyolcméteres fa egy teljes forgalmi sávot elfoglalt; a területet a tűzoltók biztosították, a fát pedig eltávolították.

Pilisborosjenőn a Szent Donát utcában leszakadt és veszélyesen lógott egy vezeték, ezért eltávolították. A Fejér vármegyei Móron, a Petőfi Sándor utcában leszakadt a vezeték a hó súlya alatt. Sikerült a vezetéket megemelni két és fél méter magasra, így a járművek elfértek alatta, amíg a szolgáltató megérkezett.

Komárom-Esztergom vármegyét sem kímélte a télies és erősen csapadékos időjárás: a tatabányai Sárberki lakótelepen személyautót rongált meg egy kidőlt fa. Az Erdősor utcában egy méretes fa komoly károkat okozott, amikor kerítésre, gépkocsira dőlt, majd végül eltorlaszolta az úttestet.

A Nógrád vármegyei Nagylócon, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy hatméteres szilvafa dőlt rá az útra és fennakadást okozott a közlekedésben. Magyarnándoron – Nógrádkövesd felé – a vasúti síneken több fa is egy személyvonat elé dőlt. Láncfűrésszel 30-40 fát kellett eltávolítani az érintett szakaszon.

Az E.ON szolgáltatási területén jellemzően a hó súlya alatt kidőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak vezetékszakadásokat – közölte a Telex kérdésére az áramszolgáltató.

Az esőzések nyomán eleve felázott talajban a hó pótterhét ezek a fák már nem viselték el, ilyenkor a kidőlt fákat el kell távolítani, az elszakadt vezetéket javítani. Az E.ON szakemberei azonnal megkezdték a hibák elhárítását, és folyamatosan dolgoznak a sérült hálózati elemek javításán – írta a cég.

Szerdán az intenzív havazás elsősorban Somogy és Zala megyében okozott zavarokat, az éjszaka és csütörtök hajnalban elsősorban Pest és Komárom-Esztergom megyében okozott fennakadásokat a téli időjárás.

Az áramkimaradásokról ebben a cikkben írtunk bővebben.

„Egy pocsolya a város” – foglalta össze csütörtök reggeli tapasztalatait kollégánk.

Az FKF munkagépei folyamatosan takarítják a fővárost, a forgalmasabb főútvonalakról már 24 órája folyamatosan takarítják el a havat – erről itt írtunk bővebben.

Fotó: Ajpek Orsolya / Telex Fotó: Ajpek Orsolya / Telex
Fotó: Ajpek Orsolya / Telex

Néhol a 30 centimétert is megközelíti a hóréteg vastagsága a Pilisben – írja az Időkép.

A fák is roskadoznak a sok hó alatt, a fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhetően vizes, tapadó hó jellemző, amelynek súlya alatt akár a nagyobb faágak is könnyedén letörhetnek, sőt egész fák is kiborulhatnak – figyelmeztet az időjáráselőrejelző oldal.

Az ország középső területein és az északi országrészben továbbra is havazik, délkeleten és a Nyírségben havas eső, Baranya vármegye és a Kisalföld térségében eső esik. A délnyugati országrészben ködös az idő. A nyugati országrészben megszűnt a csapadék – írja az Útinform.

A gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően sónedves, de az M1-es bicskei és az M30-as encsi szakaszán latyakos a burkolat. A fő és mellékutak burkolata az ország középső területein és az északi országrészben jellemzően latyakosak, Nógrád vármegyében, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék egyes szakaszain havasak. Az ország többi részén vizes-nedves, illetve sónedves az utak burkolata.

A délnyugati országrészben ködös az idő, Lenti térségében 100 m alatti a belátható út hossza, Nagykanizsa térségében ködfoltokat jeleztek. A havazás miatt főleg az ország északi felén korlátozottak a látási viszonyok, jellemzően 100-300 m közötti a látótávolság.

A Bakony környezetében erős, (40-59 km/h) Fonyód, Ajka, Sopron és Tatabánya környékén közepes (30-39 km) szél fúj. Az ország túlnyomó részén szélcsend van, néhol gyenge a légmozgás. Az Észak-Dunántúlon hajnaltól kezdődően a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

A legfrissebb közlekedési információk itt találhatók az Útinform oldalán.

Bár komolyabb fennakadást nem okozott a havazás, kisebb késések előfordulhatnak csütörtökön a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írja a Budapest Airport Zrt. a Facebookon.

A közlemény szerint az intenzív havazás ellenére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zavartalanul üzemel, mindkét futópálya nyitva van, korlátozásokat nem kellett bevezetni. Folyamatosan takarítják a futópályákat, a gurulóutakat és az előteret is.

A gépek jégtelenítése miatt azonban a nap folyamán folyamatosan várhatók kisebb késések.

Az utasokat arra kérték, hogy az időjárásra tekintettel a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre, hogy az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, a gép indulása előtt legalább két órával érkezzenek meg a 2. terminálra.

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon. A Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren 16 centiméteres, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson 15 centiméteres a hótakaró.

A csapadékot hozó ciklon középpontja jelenleg az Alföld felett van, így tovább folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz.

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően 1-3 centiméter körüli olvadó, vizes, tapadó hó. A Dunántúli középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg – a meglévővel együtt 20 centiméter körüli – is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol – főként az északi országrészben – estig is kitarthat a havazás. Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

(MTI)

„Sok 20 kV- os feszültséggel van a térségben probléma a fakidőlések miatt. Folyamatos a hibaelhárítás, de akadozik a kommunikáció és a közlekedés. Pilisvörösvár környéken kívül Szentendre, Vác, Gödöllő, Dunaújváros térségében” – írta Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere a Facebookon.

Az áramszolgáltató és a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is órák óta dolgozik a kárelhárításon. (Frissítés 11:30-kor: már a városközpontban és Szabadságligeten is van áram).

A pilisvörösvári alpolgármester tájékoztatása szerint a várost érintő áramkimaradás miatt az alábbiak szerint működnek a helyi intézmények:

  • A bölcsőde zárva tart.
  • A Szabadság utcai és a Zrinyi utcai óvodák nyitva vannak. A Szabadság utcai óvoda fogadja a bányatelepi ovikból azokat a gyerekeket, ahol a szülők felügyeletet kértek.
  • Az általános iskolák és a Gimnázium is fogadják a gyerekeket. A Templom téri iskolában jelenleg még nincs áram, így fűtés sem, de nyitva vannak.
  • A Szakrendelő nyitva van, a rendelések elindultak.
  • Napos oldalon az idősek nappali klubja ma szünetel, és minden egyéb nappali ellátás is, csak a gondozóház működik.
  • A polgármesteri hivatal is áramkimaradás miatt zárva tart.

Közúti torlódás miatt megnövekedett menetidővel közlekedik:

A 121-es, az 5-ös, a 157-es, a 88-as, a 148-as, a 84E-s, 89E-s és 94E-s, az 54-es és 55-ös, a 96-os és 296-os, a 9s-es, a 44-es, a 195-ös, a 276E-s, 97E-s, a 176E-s, a 46-os, a 124-es és 125-ös és a 262-es busz, valamint a 77-es trolibusz.

Az 1-es villamos a Közvágóhíd H és a Népliget M között járműhiba miatt nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

(BKK)

Szerda éjszaka óta változó intenzitású és összetételű csapadék esik Budapesten, ezért az FKF munkatársai már több, mint 24 órája folyamatosan, váltott műszakban dolgoznak a főváros útjainak síkosságmentesítésén – írja a Budapesti Közművek közleményében.

Az éjszaka folyamán 61 téli célgéppel takarították az úthálózaton lehullot havat, valamint preventív szórást végeztek, hogy a hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását. A kerékpárutak és közjárdák síkosságmentesítésén pedig 7 kisebb célgéppel dolgoztak.

Fotó: Budapesti Közművek
Fotó: Budapesti Közművek



Budapest útjait jelenleg is 66 db szóró és hókotró célgéppel takarítja az FKF szigorú
prioritási sorrendben: először jönnek a hidak, felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően pedig a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek. A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Az ingatlanok előtti járdák síkosság mentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról!

Az FKF ismételten felhívja a Budapesten gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy csak
megfelelő műszaki állapotú és lehetőleg téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel
induljanak útnak és vigyázzanak a városban dolgozó munkatársainkra! Fontos, hogy vezetés közben ne előzzék meg a síkosság-mentesítésben, hóeltakarításban résztvevő járműveket.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy az időjárás okozta műszaki hibák miatt a hivatal a mai napon zárva tart” – írja az őrbottyáni önkormányzat a Facebookon.

Vác és Diósjenő között több fa kidőlése miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős, akár többórás késésekre, járatkimaradásokra kell számítani. A vonatok csak eseti jelleggel közlekednek, a már elindult vonatok a fák eltávolításáig várakoznak.

A térségben a közúti állapotok, az utakra dőlt fák miatt pótlóbuszok indítására sincs lehetőség.

(Mávinform)

A hókotró tolólapátja eltörött a hajnali órákban. Az áramszünet miatt a javítása jelenleg nem megoldható – írta Facebook-oldalán csütörtök reggel Farkas András, Piliscsaba polgármestere. Hozzátette, dolgoznak a megoldáson, illetve a kézi hólapatolást is megkezdték.

„Kérem, aki tud, segítsen ebben saját háza előtt” – írta.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik. Néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőtt.

(Mávinform)

Az Útinform háromnegyed kilenckor kiadott tájékoztatása szerint:

A gyorsforgalmi utak burkolata sónedves, de az M0-s autóút, az M1-es bicskei, az M7-es martonvásári, illetve az M6-os autópálya Fejér és Tolna vármegyei szakasza helyenként latyakos, az M3-as Gödöllő térségében hókásás, de máshol is előfordul, hogy latyakos a burkolat széle vagy a le- és a felhajtó.

A fő- és a mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, Pest vármegye északi felén, továbbá Putnok, Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas, latyakos, helyenként hókásás, máshol vizes.

Lenti térségében csütörtök kora reggel rosszak voltak a látási viszonyok, a látótávolság 100 méternél is rövidebb volt. Körmend, Pápa, Veszprém, Kiskőrös, Balassagyarmat és Nyékládháza környékén a látótávolság 100 és 300 méter változik. Nagykanizsa környezetében ködfoltok nehezíthették a közlekedést.

  • Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd és Tata, valamint a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.
  • A Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között fakidőlések miatt lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat elengedik el.
  • Az M1-es autópályán, Budapest irányába Mosonmagyaróvár és Lébény között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A 149-es km-nél a belső sávot lezárták, emiatt torlódik a forgalom.
  • Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, az 57-es km-nél a Turul pihenőben két kamion balesetet szenvedett, a pihenőt lezárták.
  • A 3-as főúton Mezőköved és Mezőnyárád között egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott. A 145-ös km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.
  • A 3-as főúton Gyöngyösnél két személygépkocsi ütközött. A 83-as km-nél félpályás lezárás van érvényben.
  • Az oldalára borult egy mikrobusz az 53-as főúton, Soltvadkert határában, Selymesnél, rendőrök irányítják a forgalmat.
  • A 102-es főúton, Tinnye és Perbál között kidőlt egy fa. A 15-ös km-nél csak egy sáv járható.
  • Az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya. A torlódás 3 km.
  • A 11-es főúton, Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták, a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös km-nél, valamint a 23-as km-nél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.
  • A 82-es főút Veszprém megyei, Bakonyon átvezető szakasza az intenzív havazás nyomán havas latyakos, ezért azt a 2. km és a 45. km között a rendőrség a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjármű-forgalom elől lezárta.

A Mávinform tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban és kora reggel több vonalon jelentős késésekre kell számítani:

  • Drégelypalánk és Balassagyarmat között fakidőlés miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani a reggeli, délelőtti órákban. A Balassagyarmatról 6:17-kor Vácra indult S750-es vonat (33249) vár a fa eltávolítására.
  • A vonatok a Győr–Veszprém-vonalon a reggeli órákban hosszabb menetidővel közlekednek.
  • Az S36-os vonatok váltóhiba miatt 6:30-tól rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Tárnok között közlekednek. Az utasok Tárnok és Martonvásár között Z30-as vagy G43-as járattal utazhatnak.
  • Magyarnándor és Nógrádkövesd között fa dőlt a sínekre, emiatt szünetel a vonatforgalom az eltávolításáig. A Balassagyarmat–Aszód-vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani. A vasúttársaság pótlóbuszt rendel.
  • Rákospalota-Újpest és Veresegyház között meghibásodott a felsővezeték, ezen a vonalon pótlóbuszok közlekednek. A Budapest–Veresegyház–Vác-vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani.
  • A Balassagyarmat–Aszód-vonalon 15-30 perccel nőhet a hajnali, reggeli S780-as vonatok menetideje.
  • A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra tartó, Nyíregyházáról 6:26-kor továbbindult Nyírség InterCity (IC 619) elgázolt egy embert Apafa és Debrecen között. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 9-10 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ezen a szakaszon. A Debrecen–Nyíregyháza-vonalon 10-20 perccel nőhet a menetidő.
  • Az Egerből 8:42-kor Debrecenbe induló InterRégió (6547) csak Füzesabonytól közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 9:18-kor Lajosmizsére induló S21-es vonat csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Az utasai a Nyugati pályaudvarról 9:23-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity-vel utazhatnak Kőbánya-Kispestig.
45 perces várakozási idő a Szélhegy megállóban, az esztergomi vonalon – Fotó: Szalma Baksi Ferenc / Telex
45 perces várakozási idő a Szélhegy megállóban, az esztergomi vonalon – Fotó: Szalma Baksi Ferenc / Telex

A BKK tájékoztatása szerint csütörtök reggel ezeken a vonalakon kell változásokra számítani:

  • A 219-es autóbusz időjárási okok miatt nem közlekedik a teljes vonalon.
  • A 191-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Sarolta utca megállót.
  • Szintén időjárási okok miatt a 65-ös autóbusz nem közlekedik a teljes vonalon.
  • A 60A és 60B autóbusz sem közlekedik a teljes vonalon.
  • A havazás miatt a 140-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót.
  • A 3-as villamos járműhiba miatt az Ecseri út M és a Nagykőrösi út / Határ út között nem közlekedik, az Ecseri út M és a Gubacsi út / Határ út között pótlóbusz közlekedik.
  • Baleset miatt a 7-es, a 7E és a 8E autóbusz a Bosnyák tér és Újpalota, Nyírpalota út között megnövekedett menetidővel közlekedik. A 133E autóbusz Újpalota, Nyírpalota út és a Bosnyák tér között megnövekedett menetidővel közlekedik.
  • A H8-as HÉV fakidőlés miatt Kerepes és Mogyoród között egy vágányon közlekedik.
  • Pályahiba miatt a 23-as és a 24-es villamos a Keleti pályaudvar M és az Orczy tér között nem közlekedik.
  • A 69-es villamos ritkábban közlekedik a teljes vonalon.
  • Torlódás miatt növekedett a menetideje a 30-as, a 230-as, a 30A-s és a 20E-s, autóbuszoknak, valamint a 79-es és 75-ös trolibuszoknak is.
  • A 2B villamos pályahiba miatt terelve közlekedik.

Szerda délután óta szakad a hó, a Dunántúlt és az ország középső és északi részeit is vastag hótakaró borítja. Az előrejelzések szerint csütörtök éjfélig az ország középső harmadán nagy területen alakulhat ki 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg. Napközben mínusz 1 – plusz 5 fok várható. A téli időjárás fennakadásokat okoz a vasúti és a közúti közlekedésben is, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!