E.ON: Elsősorban Pest és Komárom-Esztergom vármegyében okoztak áramkimaradásokat a fakidőlések, letört ágak

2023. december 7. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az E.ON szolgáltatási területén jellemzően a hó súlya alatt kidőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak vezetékszakadásokat – közölte a Telex kérdésére az áramszolgáltató.

Az esőzések nyomán eleve felázott talajban a hó pótterhét ezek a fák már nem viselték el, ilyenkor a kidőlt fákat el kell távolítani, az elszakadt vezetéket javítani. Az E.ON szakemberei azonnal megkezdték a hibák elhárítását, és folyamatosan dolgoztak a sérült hálózati elemek javításán, elhúzódó áramszünetek nem voltak szerdán – írta a cég.

Szerdán az intenzív havazás elsősorban Somogy és Zala megyében okozott zavarokat, az éjszaka és csütörtök hajnalban elsősorban Pest és Komárom-Esztergom megyében okozott fennakadásokat a téli időjárás.

Az áramkimaradásokat ezeken a területeken is az okozta, hogy a kidőlt fák és letört faágak leszakították a vezetékeket.

„Az E.ON szakemberi az éjszaka során és jelenleg is megerősített létszámban, folyamatosan dolgoznak a hibák javításán, együttműködve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakembereivel” – közölte a cég, hozzátéve, hogy a szakemberek munkáját jelentsen megnehezítik a csúszós, jeges utak, esetenként teljesen elzárt útszakaszok, és az is, hogy a meghibásodások egy része erdős területen, kizárólag gyalogosan megközelíthető helyeken van. „Az E.ON szerelői a nehéz körülmények ellenére folyamatosan dolgoznak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a még érintett háztartásokban mielőbb helyreálljon az áramellátás”.

Csütörtök délelőtt Pilisvörösvár polgármestere is arról számolt be, hogy a városban leszakadt vezetékek okozták az áramkimaradást:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották a tűzoltókat, az egységeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!