Több baleset történt az utakon, rossz látási viszonyokkal, hóátfúvásokkal is számolni kell

2023. december 7. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az Útinform háromnegyed kilenckor kiadott tájékoztatása szerint:

A gyorsforgalmi utak burkolata sónedves, de az M0-s autóút, az M1-es bicskei, az M7-es martonvásári, illetve az M6-os autópálya Fejér és Tolna vármegyei szakasza helyenként latyakos, az M3-as Gödöllő térségében hókásás, de máshol is előfordul, hogy latyakos a burkolat széle vagy a le- és a felhajtó.

A fő- és a mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, Pest vármegye északi felén, továbbá Putnok, Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas, latyakos, helyenként hókásás, máshol vizes.

Lenti térségében csütörtök kora reggel rosszak voltak a látási viszonyok, a látótávolság 100 méternél is rövidebb volt. Körmend, Pápa, Veszprém, Kiskőrös, Balassagyarmat és Nyékládháza környékén a látótávolság 100 és 300 méter változik. Nagykanizsa környezetében ködfoltok nehezíthették a közlekedést.

  • Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd és Tata, valamint a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.
  • A Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között fakidőlések miatt lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat elengedik el.
  • Az M1-es autópályán, Budapest irányába Mosonmagyaróvár és Lébény között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A 149-es km-nél a belső sávot lezárták, emiatt torlódik a forgalom.
  • Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, az 57-es km-nél a Turul pihenőben két kamion balesetet szenvedett, a pihenőt lezárták.
  • A 3-as főúton Mezőköved és Mezőnyárád között egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott. A 145-ös km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.
  • A 3-as főúton Gyöngyösnél két személygépkocsi ütközött. A 83-as km-nél félpályás lezárás van érvényben.
  • Az oldalára borult egy mikrobusz az 53-as főúton, Soltvadkert határában, Selymesnél, rendőrök irányítják a forgalmat.
  • A 102-es főúton, Tinnye és Perbál között kidőlt egy fa. A 15-ös km-nél csak egy sáv járható.
  • Az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya. A torlódás 3 km.
  • A 11-es főúton, Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták, a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös km-nél, valamint a 23-as km-nél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.
  • A 82-es főút Veszprém megyei, Bakonyon átvezető szakasza az intenzív havazás nyomán havas latyakos, ezért azt a 2. km és a 45. km között a rendőrség a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjármű-forgalom elől lezárta.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!