Fakidőlések, váltóhibák is nehezítik a vonatközlekedést

2023. december 7. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Mávinform tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban és kora reggel több vonalon jelentős késésekre kell számítani:

  • Drégelypalánk és Balassagyarmat között fakidőlés miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani a reggeli, délelőtti órákban. A Balassagyarmatról 6:17-kor Vácra indult S750-es vonat (33249) vár a fa eltávolítására.
  • A vonatok a Győr–Veszprém-vonalon a reggeli órákban hosszabb menetidővel közlekednek.
  • Az S36-os vonatok váltóhiba miatt 6:30-tól rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Tárnok között közlekednek. Az utasok Tárnok és Martonvásár között Z30-as vagy G43-as járattal utazhatnak.
  • Magyarnándor és Nógrádkövesd között fa dőlt a sínekre, emiatt szünetel a vonatforgalom az eltávolításáig. A Balassagyarmat–Aszód-vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani. A vasúttársaság pótlóbuszt rendel.
  • Rákospalota-Újpest és Veresegyház között meghibásodott a felsővezeték, ezen a vonalon pótlóbuszok közlekednek. A Budapest–Veresegyház–Vác-vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani.
  • A Balassagyarmat–Aszód-vonalon 15-30 perccel nőhet a hajnali, reggeli S780-as vonatok menetideje.
  • A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra tartó, Nyíregyházáról 6:26-kor továbbindult Nyírség InterCity (IC 619) elgázolt egy embert Apafa és Debrecen között. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 9-10 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ezen a szakaszon. A Debrecen–Nyíregyháza-vonalon 10-20 perccel nőhet a menetidő.
  • Az Egerből 8:42-kor Debrecenbe induló InterRégió (6547) csak Füzesabonytól közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 9:18-kor Lajosmizsére induló S21-es vonat csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Az utasai a Nyugati pályaudvarról 9:23-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity-vel utazhatnak Kőbánya-Kispestig.
45 perces várakozási idő a Szélhegy megállóban, az esztergomi vonalon – Fotó: Szalma Baksi Ferenc / Telex
45 perces várakozási idő a Szélhegy megállóban, az esztergomi vonalon – Fotó: Szalma Baksi Ferenc / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!