A Dunántúlon köd és hófúvások nehezíthetik a közlekedést az utakon

2023. december 7. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország középső területein és az északi országrészben továbbra is havazik, délkeleten és a Nyírségben havas eső, Baranya vármegye és a Kisalföld térségében eső esik. A délnyugati országrészben ködös az idő. A nyugati országrészben megszűnt a csapadék – írja az Útinform.

A gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően sónedves, de az M1-es bicskei és az M30-as encsi szakaszán latyakos a burkolat. A fő és mellékutak burkolata az ország középső területein és az északi országrészben jellemzően latyakosak, Nógrád vármegyében, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék egyes szakaszain havasak. Az ország többi részén vizes-nedves, illetve sónedves az utak burkolata.

A délnyugati országrészben ködös az idő, Lenti térségében 100 m alatti a belátható út hossza, Nagykanizsa térségében ködfoltokat jeleztek. A havazás miatt főleg az ország északi felén korlátozottak a látási viszonyok, jellemzően 100-300 m közötti a látótávolság.

A Bakony környezetében erős, (40-59 km/h) Fonyód, Ajka, Sopron és Tatabánya környékén közepes (30-39 km) szél fúj. Az ország túlnyomó részén szélcsend van, néhol gyenge a légmozgás. Az Észak-Dunántúlon hajnaltól kezdődően a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

A legfrissebb közlekedési információk itt találhatók az Útinform oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!