Az LMP tényleg tárgyal Vitézy Dávid támogatásáról a főpolgármester-választáson

2023. november 30. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

A november elején felröppent pletykák után Ungár Péter lényegében megerősítette, hogy az LMP tárgyal Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről. A párt már korábban is közölte, hogy több lehetőségben gondolkoznak, így viszont még egyértelműbb, hogy egyelőre nem biztos, hogy támogatni fogják Karácsony Gergely kampányát – írja a Magyar Hang.

Az LMP társelnöke a lap Kompország című műsorának következő, pénteken megjelenő részében azt mondta, beszélgetnek Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzon róla. Ungár hozzátette, hogy Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartja, és arról is beszélt, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra.

A politikus arról is beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni. Arra is reagált, hogy a Jobbik már bejelentette, Brenner Koloman országgyűlési képviselőt indítja a posztért, főpolgármester-jelöltet állít Karácsonnyal szemben, aki egyik fő programpontjaként az „autósok szisztematikus üldözésének” megszüntetését tűzte ki célul. Erről Ungár azt mondta, hogy

ha valaki számára az autómentes Lánchíd jelenti a legnagyobb problémát Budapesten, az ne foglalkozzon várospolitikával.

A Momentum éppen csütörtökön jelentette be, hogy beáll Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választáson, a jelenleg még gondolkodó LMP és a saját jelöltet állító Jobbik mellett azonban vannak még ellenzéki pártok, akik nem így döntöttek. A Mi Hazánk Mozgalom Grundtner Andrással, a párt budapesti alelnökével, korábbi jobbikos politikussal száll versenybe, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely pedig a napokban azt mondta: bár nem indítanak saját főpolgármester-jelöltet, direktben mégsem tudnak beállni Karácsony mögé.

A börtönt is megjárt, több közéleti botrányt okozó korábbi szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint is bejelentette, hogy indulna a főpolgármesterségért. Mindeközben a Fidesz még mindig lázasan keresi a főpolgármester-jelöltjét a jövő júniusi választásra. Korábban egyébként pont Vitézy volt az, akinek a neve felmerült a kormánypárttal összefüggésben is, de a közlekedési szakember akkor arról beszélt, hogy nem gondolkodik ilyesmiben, és tagadta, hogy megkereste volna őt a Fidesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!