A Hvg szerint az LMP tárgyal arról, hogy elindítsa Vitézy Dávidot Karácsony Gergely ellen

2023. november 2. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arról tárgyal az LMP, hogy Vitézy Dávidot indítsa Karácsony Gergely ellen Budapesten – állította a Hvg.hu-nak egy „neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrás”. Az értesüléssel kapcsolatban megkeresték Vitézyt, aki annyit válaszolt, hogy nincs ez ügyben új mondanivalója ahhoz képest, amit korábbi interjúkban nyilatkozott.

Frissítés: Az LMP a Telex megkeresésére azt közölte, hogy még nem döntöttek a főpolgármester-jelölt személyéről. „Több lehetőség is felmerült, amint döntés születik, jelezzük a nyilvánosság felé” – írták.

Vitézy neve leginkább a Fidesz egyik potenciális főpolgármester-jelöltjeként merült fel az elmúlt hónapokban, azonban Vitézy rendre azt mondta az ezt firtató újságírói felvetésekre, hogy nincs szó ilyesmiről, nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.

A Hvg cikkének megjelenésével szinte egy időben jelent meg Ungár Péterrel egy interjú az Indexen, amelyben a politikus ismét élesen bírálja Karácsony Gergelyt, azonban azt is mondja, hogy nincs jobb jelöltjük a jelenlegi főpolgármesternél, „de ha van, mondani fogjuk” – jelentette ki.

A Hvg felidézte, hogy ellenzéki pártok egyelőre csak lebegtették, hogy támogatják-e Karácsonyt, vagy sem. A Momentum vezetői arról beszéltek egy háttérbeszélgetésen, hogy alapvetően elégedettek a munkájával, Gyurcsány Ferenc pedig azt mondta, hogy messze van még jövő június. Karácsony október közepén azt mondta, hogy az ellenzéki pártok heteken belül megállapodhatnak az összes fővárosi jelöltről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!