Egy hónappal a tragédia után 149 km/órával száguldott egy autós az Árpád hídon

2023. augusztus 1. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az illegális gyorsulási versenyek, a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása miatt tartottak ismét közlekedésbiztonsági ellenőrzést a hétvégén különböző helyszíneken, kiemelt figyelmet fordítva az Árpád hídra, ahol egy hónappal ezelőtt elgázoltak egy biciklist, aki a helyszínen életét vesztette – írja a Police.hu

A hídon az ellenőrzés során összesen

242-en lépték át a megengedett sebességet, a két leggyorsabb autó 131 km/órával és 149 km/órával ment.

Nem ez az első alkalom, hogy a halálos gázolás után száguldozó autók hajtanak át a hídon, legutóbb a sebességmérő egy Mercedest is lekapott, ami 171-gyel hajtott.

Mint a Telexen korábban olvashatták, egy 26 éves kerékpáros meghalt abban a július 1-jén éjjel történt balesetben, amely előtt egy Mercedes E63S AMG és két BMW versenyzett a hídon. A Mercedes a híd közepéhez érve tisztázatlan körülmények közt menetirányt váltott, majd 130-150 km/óra sebességgel átszakította a szalagkorlátot, ahol elgázolta a szabályosan közlekedő kerékpárost, aki hamarosan belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó autó vezetőjét letartóztatták, és halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. Az eredetileg 612 lóerős Mercedest korábban 690 lóerőre tuningolták, további cikkeinkből pedig kiderül, mire számíthat a balesetet okozó 33 éves férfi, akinek 13 előéleti pontja volt korábbi balesetei és szabálysértései miatt, illetve megírtuk, mire számíthatnak az áldozat hozzátartozói.

A tragédia után Budapest vezetése több mint 40 új sebességmérő eszköz telepítését kezdeményezte, Lázár János építési és közlekedési miniszter pedig bejelentette, hogy megvizsgálják a jogosítványszerzés szabályait, amelyeket akár módosíthatnak a közeljövőben. A lehetséges lépésekről ebben a cikkünkben osztottunk meg részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!