Lázár: Átalakítjuk a B kategóriás jogosítvány megszerzését

2023. július 11. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János építési és közlekedési miniszter az építési és beruházási törvény bemutatása mellett arról is beszélt kedden, hogy szükséges a KRESZ felülvizsgálata. Úgy látja, hogy a KRESZ jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy mindenkinek helyet csináljon az utcán. Modern, innovatív KRESZ-re van szükség, nem pedig olyanra, hogy melyik szereplőt támogatjuk, és melyiket nem.

„A balesetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye. Sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok” – jelentette ki a Világgazdaság cikke szerint. A balesetek 30 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra. Az Árpád hídi kerékpáros-gázolást gyilkosságnak tartja.

Hozzátette, hogy a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét érdemben át kell gondolni, és személyesen is azt tervezi, hogy át fogja alakítani a személyautóra vonatkozó jogosítvány kategóriáját.

„A jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint pszichológia alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel. Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni”

– emelte ki a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!