Ismét egy Mercedes száguldott 171-gyel az Árpád hídon, de egy BMW-s sem volt sokkal lassabb

2023. július 27. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Három héttel az Árpád hídon történt halálos közlekedési baleset után gyorshajtókra vadászott a rendőrség a hídon: július 21-én és 22-én este 6 és hajnali 2 óra közt mérték a forgalom sebességét – írja a Police.hu.

Az ellenőrzés során Pestről Budára haladó autók közt összesen 64 gyorshajtót találtak, míg az ellenkező irányban harmincról derült ki, hogy átlépte a híd nagy részén megengedett 70 km/órás sebességhatárt. A rendőrség nem észlelt gyorsulási versenyt a közelben és bejelentést sem kapott erről.

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciójának rekordere egy Mercedes lett, amely 171 km/óra sebességgel száguldott a hídon, de szintén extrém gyorshajtást követett el egy BMW, amely 158 km/órával ment ugyanitt. A rendőrség közleménye szerint az ellenőrzés során álló és mozgó sebességmérő készülékeket, szolgálati jelleg nélküli autót, zajszintmérő eszközt és alkoholszondát is használtak, az eszközök felsorolásából pedig az következik, hogy a szabálytalan autók egy részét megállították. Mint írják, a közeli hétvégéken is rendszeresen végeznek majd a mostanihoz hasonló traffipaxos ellenőrzéseket.

A fenti képen a 171 km/órával száguldó Mercedes, alatta a 158 km/órával haladó BMW traffipaxfelvétele – Fotó: Rendőrség
A fenti képen a 171 km/órával száguldó Mercedes, alatta a 158 km/órával haladó BMW traffipaxfelvétele – Fotó: Rendőrség

Mint a Telexen korábban olvashatták, egy 26 éves kerékpáros meghalt abban a július 1-jén éjjel történt balesetben, amely előtt egy Mercedes E63S AMG és két BMW versenyzett a hídon. A Mercedes a híd közepéhez érve tisztázatlan körülmények közt menetirányt váltott, majd 130-150 km/óra sebességgel átszakította a szalagkorlátot, ahol elgázolta a szabályosan közlekedő kerékpárost, aki hamarosan belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó autó vezetőjét letartóztatták, és halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. Az eredetileg 612 lóerős Mercedest korábban 690 lóerőre tuningolták, további cikkeinkből pedig kiderül, mire számíthat a baleset okozó 33 éves férfi, akinek 13 előéleti pontja volt korábbi balesetei és szabálysértései miatt, illetve megírtuk, mire számíthatnak az áldozat hozzátartozói.

A tragédia után Budapest vezetése több mint 40 új sebességmérő eszköz telepítését kezdeményezte, Lázár János építési és közlekedési miniszter pedig bejelentette, hogy megvizsgálják a jogosítványszerzés szabályait, amelyeket akár módosíthatnak a közeljövőben. A lehetséges lépésekről ebben a cikkünkben osztottunk meg részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!