130 és 150 közötti tempóval száguldhatott az Árpád hídon kerékpárost gázoló sofőr

2023. július 1. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki az Árpád hídon 2023. július 1-jén, nem sokkal éjfél után történt balesettel kapcsolatban, amelyben egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval.

„A sofőr elvesztette az uralmát a jármű fölött, többször megpördült, átszakította a kerékpárosok védelmében kihelyezett megerősített szalagkorlátot, elütött egy Pest irányába haladó kerékpárost” – mondta az RTL Híradónak Szabó Bettina, a BRFK sajtóügyeletese. A jármű nem állt meg, továbbcsúszva nekiütközött egy másik járműnek is.

A balesetben a két sofőr és a 26 éves biciklis is megsérült,

a fiatal férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett: roncsolt végtagsérülések, belső sérülések,

mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. A helyszíni ellátás után a kerékpárost válságos állapotban szállították kórházba, de életét már nem tudták megmenteni. A sofőrök törésekkel és zúzódásokkal kerültek kórházba.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA

Az RTL-nek a helyszínt megtekintve azt mondta Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő, hogy sofőr egészen biztosan túllépte a hídon engedélyezett, 70 kilométeres sebességet. Abból, hogy az autók 150 métert sodródtak a becsapódás után a szakértő azt állapította meg, hogy

130-150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként.

A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr versenyzett egymással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!