Nyomoznak Tóth Csaba zuglói MSZP-elnök „szar üzletnek” nevezett ingatlanügyében

2022. szeptember 20. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelték a nyomozást a Tóth Csaba által potom pénzért megvett, Thököly úti volt MSZP-székház ügyében”

írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Hozzáteszi, hogy az általa csak „zuglói gengszter-politikusnak” titulált Tóth 128 millió forintért szerezte meg a 9, egyenként nagyjából 100 négyzetméteres lakásból álló ingatlant, így a nyomozás megindítása nem maradhatott el.

Hadházy szerint ellenzéki érintett esetén persze a rendőrség mindig nagyon készséges, de a kérdés az, hogy a Fidesz ki fogja-e menteni a velük együttműködő politikust. Úgy véli, egyáltalán nem biztos, hogy Tóth kezét elengedik.

Hadházy azt is felveti, hogy „az MSZP meddig tűri ennek az embernek az ámokfutását”. Mint írja, Tóthot az általa kifejlesztett modellnek köszönhetően (a helyi szervezetbe tömegesen beléptetetett vatta tagokkal) a zuglói szocialisták nemrég egyhangúan újra megválasztották elnöküknek.

A nyomozás megindításáról határozó dokumentumot Hadházy csatolta a posztjához. Eszerint a Központi Nyomozó Főügyészség a székház megvásárlása ügyében, hűtlen kezelés miatt indított nyomozást.

„Szar üzlet volt”

„Persze, kerestem rajta, de igazából szar üzlet volt” mondta korábban Tóth Csaba volt MSZP-s zuglói képviselő a Hvg.hu-nak. Mint írtuk, a politikus a pártja alapítványától vett 900 négyzetméteres irodaházat lakásokká és társasházzá minősítette át, majd felújításuk után értékesítette azokat.

Tóth Csaba 2021. szeptember 27-én – Fotó: Huszti István / Telex
Tóth Csaba 2021. szeptember 27-én – Fotó: Huszti István / Telex

A zuglói ingatlanban évekig a Népszava szerkesztősége működött, a 2018-as választás idején pedig kampányközpont volt. Az MSZP-s József Attila Alapítvány és Tóth Csaba közti üzletet Tóth Bertalan társelnök hivatalos értékbecslés mellett rendben találta, ahogy a NAV sem emelt szót ellene. Hadházy Ákos független képviselő azonban hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett.

Megvont mentelmi jog

A volt parlamenti képviselőnek márciusban vonták meg mentelmi jogát, miután több más szocialista politikussal együtt korrupció gyanújába keveredett a zuglói parkolási botrányban. Az ügyről itt olvashatják gyorstalpalónkat.

Tóth Csaba központi figurája volt az ellenzéki előválasztásnak is, amikor a Momentum Hadházy Ákost indította ellene a biztos ellenzékiként számontartott zuglói körzetben. A feljelentésekig durvuló kampány alatt egyre-másra érték Tóthot a korrupciós vádak, míg végül Karácsony Gergely és az addig őt támogató többi ellenzéki párt kihátrált mögüle, ő pedig visszalépett a jelöltségtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!