Tóth Csaba szerint szar üzlet volt a 900 négyzetméteres MSZP-s irodaház értékesítése, bár keresett rajta

2022. június 3. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Persze, kerestem rajta, de igazából szar üzlet volt” mondta Tóth Csaba volt MSZP-s zuglói képviselő a hvg.hu-nak. A politikus a pártja alapítványától vett 900 négyzetméteres irodaházat lakásokká és társasházzá minősítette át, majd felújításuk után értékesítette azokat.

A zuglói ingatlanban évekig a Népszava szerkesztősége működött, a 2018-as választás idején pedig kampányközpont volt. Az MSZP-s József Attila Alapítvány és Tóth Csaba közti üzletet Tóth Bertalan társelnök hivatalos értékbecslés mellett rendben találta, ahogy a NAV sem emelt szót ellene. Hadházy Ákos független képviselő azonban hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett.

Tóth Csaba azt elismerte a hvg.hu-nak, hogy az ingatlanügylet hozzájárult cége tavalyi bőséges profitjához – a cég árbevétele 388,6 millió forint volt 2021-ben, a profitja pedig az előző évihez képest százszorosra nőve 140,40 millió forint volt –, ám összességében nem tartotta jó döntésnek az üzletet.

Tóth Csaba 2021. szeptember 27-én – Fotó: Huszti István / Telex
Tóth Csaba 2021. szeptember 27-én – Fotó: Huszti István / Telex

A volt parlamenti képviselőnek márciusban vonták meg mentelmi jogát, miután több más szocialista politikussal együtt korrupció gyanújába keveredett a zuglói parkolási botrányban. Az ügyről itt olvashatják gyorstalpalónkat.

Tóth Csaba központi figurája volt az ellenzéki előválasztásnak is, amikor a Momentum Hadházy Ákost indította ellene a biztos ellenzékiként számon tartott zuglói körzetben. A feljelentésekig durvuló kampány alatt egyre-másra érték Tóthot a korrupciós vádak, míg végül Karácsony Gergely és az addig őt támogató többi ellenzéki párt kihátrált mögüle, ő pedig visszalépett a jelöltségtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!