Tóth Csaba nem megy el a Partizánba Hadházyval vitázni, és feljelenti Gulyás Mártont

2021. szeptember 13. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem megy el hétfő este a Partizán stúdiójába Hadházy Ákossal vitatkozni Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője, Gulyás Mártont pedig feljelenti, mert szerinte rágalmazta őt – derül ki a videóból, amit Tóth hétfőn a Facebook-oldalára töltött fel.

Napok óta kérdéses volt, hogy sor kerül-e végül a Partizánban az egyik legparázsabbnak várt vitára Tóth és Hadházy között, az MSZP-Párbeszéd jelöltje ugyanis inkább a Zugló TV-ben szeretne szembekerülni kihívójával. Korábban ezt azzal indokolta, hogy véleménye szerint

„itt lehet a legátfogóbban tájékoztatni a Zuglóiakat, hiszen szinte minden háztartásban a tv csatorna jelen van és nem szükséges külön internet vagy speciális alkalmazás ahhoz, hogy a jelölti vitát nyomon követhessék.”

A mai bejelentésében Tóth azt mondta, hogy a stúdióban nem, de a bíróságon találkozni fog Gulyás Mártonnal, a Partizán műsorvezetőjével, akit feljelent, mert úgy véli, kérdésekbe csomagolt vádakat fogalmazott meg vele szemben a Karácsony Gergellyel készült interjújában.

Tóth azt mondta, tudja, hogy politikusként többet kell eltűrnie, mint egy átlagembernek, de most „betelt a pohár”. A képviselő ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentette fel műsorvezetőt. A Partizán Karácsony-interjújában 29:40-től látható a Tóth Csabával foglalkozó rész:

Itt egyebek mellett Gulyás Márton azt mondja, annak, hogy Tóth Csaba ismeri az összes közös képviselőt Zuglóban, van egy olyan olvasta, hogy „egészen szélsőséges klientúrakört tart fenn, amit mindenféle juttatásokkal tart egyben”. A Partizán szintén Facebookon reagált Tóth lépésére:

„Eddig úgy tudtuk, hogy ún. »kérdésekkel provokálni« kizárólag a kormánypárti képviselők által bevetett érvelés a kényesebb, nehezebb interjú/vitahelyzetek elkerülésére. Ebben úgy tűnik, tévedtünk. Este 7-kor a tervezett vitát természetesen megtartjuk – annyi résztvevővel, amennyi megjelenik a helyszínen. Gulyás Márton a Partizán álláspontját a »rágalmazási« vádakkal kapcsolatban a műsorban fogja ismertetni: nézzétek élőben!” – írták.

Tóth a videó végén elmondta, hogy ha Hadházy vitázni akar vele, akkor pénteken 17 órától várja a Zugló tévében, ő maga ott lesz.

Frissítés 13:40-kor: Hadházy Ákos megkeresésünkre azt mondta, nagyon sajnálja, hogy ellenfele nem megy el a hétfő esti vitára, mert az elmúlt hetekben Tóth olyan kritikákat, felvetéseket is megfogalmazott vele szemben, amelyekre szívesen reagált volna. Ettől függetlenül ő ott lesz a Partizán rendezvényén, amely így a gyakorlatban nem egy vita lesz, hanem beszélgetés. Hadházy azt is mondta, hogy nem zárkózik el attól, hogy elmenjen a pénteki vitára a Zugló TV-be, de mint korábban is jelezte, előtte mindenképp szeretne beszélni a feltételekről a tulajdonossal. Egyelőre azonban – tette hozzá – nem érte el a helyi csatorna tulajdonosát.

„Amelyik ellenzéki képviselőjelölt egy másik ellenzékivel sem mer kiállni, attól semmit nem lehet várni akkor, amikor a Fidesszel kellene megküzdeni. Akkor is csak üzletelne velük”

– reagált Fekete-Győr András Tóth Csaba bejelentésére. Facebook-bejegyzését azoknak a miniszterelnök-jelölti ellenfeleinek címezte, akik a szocialista politikust támogatják Hadházyval szemben. „Kedves Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter: még mindig megéri nektek ezzel az emberrel közösséget vállalni? Mert szerintem nincs helye az ellenzékben olyanoknak, akik a demokrácia legalapvetőbb elemét, a vitát sem vállalják” – fogalmazott a Hadházyt támogató Momentum elnöke. Tóth Csaba mögé állt be az előválasztáson az MSZP-Párbeszéd mellett a DK és a Jobbik is.

A zuglói kampány durvulásáról itt írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!