A melegellenes pedofiltörvényt dicsérte egy óvoda alapkőtételén Balog Zoltán

2021. augusztus 23. – 15:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szülők jogának és felelősségének nevezte a gyermeknevelést Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke Kunszentmiklóson, az Áldás Református Óvoda alapkőletételi ünnepségén hétfőn, írja az MTI.

Balog, aki 2012–2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette a Fidesz politikusaként, nyíltan kiállt a kormány melegellenessé eltérített pedofiltörvény mellett. Úgy fogalmazott:

„A szülők joga és felelőssége a gyermekek nevelése, ahogyan nagyon helyesen ezt a magyar törvényhozás kimondta, és ha azt el akarják venni a szülőktől, akkor az a világ nagyon rossz irányba indult el.”

Balog Zoltán püspök, Salacz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, és Pintér Gyula, a Kunszentmiklósi Református Egyházközség lelkésze elhelyezik az urnát az alapkőbe a kunszentmiklósi Áldás Református Óvoda alapkőletételi ünnepségén Kunszentmiklóson 2021. augusztus 23-án – Fotó: Ujvári Sándor / MTI
Balog Zoltán püspök, Salacz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, és Pintér Gyula, a Kunszentmiklósi Református Egyházközség lelkésze elhelyezik az urnát az alapkőbe a kunszentmiklósi Áldás Református Óvoda alapkőletételi ünnepségén Kunszentmiklóson 2021. augusztus 23-án – Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A püspök néhány héttel ezelőtt a Népszavának még azt nyilatkozta, hogy azt látja, a református gyülekezetek egyik legfontosabb elvárása, hogy az egyház ne politizáljon. Ezenkívül azt is kijelentette az interjúban, hogy a Fidesz ellenségképei helyett az összefogásban hisz.

Igaz azt az interjúban is elmondta, hogy teljes mértékig egyetért azzal, hogy a pedofiltörvénnyel a 18 éven aluliak körében korlátok közé szorítják a homoszexualitás népszerűsítését. Azt mondta, hogy a homoszexuális hajlamot nem minősítik az egyházban, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudják elfogadni. „Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst.”

A pedofiltörvény utolsó pillanatban benyújtott melegellenes módosítói miatt többezres tüntetés volt a Kossuth téren, civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen. Európai kormányok, parlamenti képviselők és médiavállalatok mellett tiltakozott ellene az amerikai nagykövetség is, és az ügy hetekre tematizálta a futball-Európa-bajnokságot is. A törvény betarthatóságáról és minden más felmerülő kérdésről ebben a cikkben írtunk részletesen, a törvény lehetséges utóéletével pedig ebben a videóban foglalkoztunk. Az Európai Bizottság is fellépést tervez a törvény miatt, de Szijjártó a CNN-nek a héten arról beszélt, hogy álhír, hogy összekevernénk a pedofíliát a homoszexualitással. A törvényt végül június közepén a Fideszen kívül a Mi Hazánk és a Jobbik is megszavazta, a többi ellenzéki párt bojkottálta a szavazást. A kormánynak azonban ez nem volt elég, júliusban, a Pegasus-botrány közepén Orbán egy „gyermekvédelmi népszavazást” is bejelentett a kérdésről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!